Cautare




, Contributor

Lifestyle |
|

Vânătoarea de cool: Lemn în stil american

14.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Dacă ai încercat vreodată să faci cursuri de olărit și ți s-a părut dificil, ar trebui să-l cunoști pe Philip Moulthrop, un american care, folosind un principiu similar roții olarului, modelează vase strălucitoare, perfect rotunde, din… lemn masiv.

Transformarea unor trunchiuri de cireș sau stejar în poezie a spațiului ia până la opt luni pentru un vas de dimensiuni mari, iar Moulthrop petrece până la 12 ore pe zi sculptând lemnul cu unelte speciale.

La final, sunt aplicate cinci straturi de lac, ceea ce conferă lemnului o strălucire ca de porțelan, scoțând în evidență fibra unică a fiecărui trunchi în parte. Colecționari din toată lumea, precum și muzeele Smithsonian și Metropolitan, au în portofoliu creații de-ale lui Moulthrop, care ajung să coste chiar și 15.000 de dolari bucata. Deși își face meseria fără încetare din 1971, americanul nu se consideră nici pe departe un artist: „Nu fac decât să pun în evidență frumusețea și particularitățile deja-existente ale fiecărei bucăți de lemn în parte“.

(De la 350 de dolari pe www.moulthropstudios.com)

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii