Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Vânătoarea de cool: Călătorind cu Gaston-Louis Vuitton

Matteoli_Francisca__120226.jpg
Cele mai frumoase etichete de călătorie din spectaculoasa colecţie a lui Gaston-Louis Vuitton au luat forma unei cărţi în ediţie limitată.

„Ce găsim în bagajele vechi? Găsim urmele mijloacelor de transport pe care le-am folosit, ale călătoriilor pe care le-am făcut, ale locurilor pe care le-am văzut, toate marcate pe hârtie veche și pe etichete de hotel. Urmărindu-le, putem face înconjurul lumii, dar nu în 80 de zile ca Phileas Fogg, ci mult mai repede. Țări și civilizații vechi se vor înghesui toate pe aceste coli de hârtie, suficient de atractiv încât să vă doriți să le colecționați și, poate, să faceți propriile călătorii“.

Asta afirma în 1920 Gaston-Louis Vuitton, descendent al clanului Vuitton și posesorul unei colecții inedite de 3.000 de etichete hoteliere din toată lumea (pe vremuri era obiceiul ca fiecare hotel să lipească de valiza călătorului propria sa etichetă grafică).

În 2012, Francesca Matteoli, jurnalist de călătorie, face turul la care se referea Vuitton, în 21 de opriri și 512 pagini de carte conținând 1.000 dintre cele mai frumoase etichete din colecția francezului, de la Paris la Rio de Janeiro și de la Londra la Tokyo.

75 de euro, doar în magazinele Louis Vuitton

Louis Vuitton – Hotel J.W. Marriott, Calea 13 septembrie nr.90, București

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii