Cautare
, Contributor

Artă & Cultură |
|

Vânătoarea de cool: Artă inspirată de serialele TV

carrie_2319124a.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Ce poate avea atât de special o banală shiță de interior, încât să merite o ramă și un loc central pe un perete din sufrageria ta? De la această întrebare a pornit probabil și ilustratoarea spaniolă Inaki Aliste Lizarralde, în momentul în care s-a apucat de vizionat – cu creionul în mână – seriale de televiziune celebre, precum ,,Friends”, ,,Sex and the City” sau ,,Frasier”, pentru a întocmi apoi, în cel mai mic detaliu, schițele încăperilor în care și-au trăit existențele virtuale personajele noastre preferate.

Chiar dacă nu vom înțelege niciodată cum de Carrie Bradshaw își permitea, ca jurnalist-freelancer, o garderobă de mii de dolari și un apartament măricel într-o zonă chic din Manhattan, ne putem delecta cu o schiță detaliată a vastelor încăperi în care își depozita zecile de perechi de pantofi Manolo Blahnik.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii