Cautare
, Contributor

Energie |
|

Valoarea Tesla a scăzut cu 50 de miliarde de dolari după ce Musk a promis o baterie mai ieftină în trei ani

Valoarea de piață a companiei Tesla a scăzut marți cu 50 de miliarde de dolari, după ce Elon Musk a promis o baterie revoluționară abia peste trei ani. Aceasta ar reduce în mod radical costurile unei mașini electrice, fiind accesibilă pentru doar 25.000 de dolari.  
 aboneaza-te
tesla

Acțiunile companiei au scăzut cu 6,9% la câteva ore după ce Musk și alți directori Tesla au prezentat noile strategii de producție, relatează Reuters. 

Investitorii se așteptau la două anunțuri semnificative de „Ziua Bateriei”: dezvoltarea unei baterii „de milioane de mile”, bune timp de 10 ani sau mai mult și o țintă specifică de reducere a costurilor – exprimată în dolari pe kilowatt-oră – care ar scădea în cele din urmă prețul unui vehicul electric sub cel al unei mașini pe benzină. Însă Musk nu a oferit niciuna. În schimb, el a promis ca în următorii câțiva ani să reducă costurile bateriei la jumătate cu noi tehnologii și procese și să livreze o mașină electrică „accesibilă”.

„În trei ani… putem face o mașină de 25.000 de dolari, care va fi practic la egalitate sau poate puțin mai bună decât o mașină pe benzină similară”, a spus Musk. Construirea unei mașini electrice la prețuri accesibile „a fost întotdeauna visul nostru de la începutul companiei”, a mai spus el, în fața unei audiențe online de peste 270.000 de persoane.

Însă Musk a recunoscut că Tesla nu a conceput pe deplin ambițioasele mașini, baterii sau procesele de fabricație. De altfel, Tesla a ratat frecvent obiectivele de producție stabilite de Musk, notează Reuters.

Tesla se așteaptă să poată construi până la 20 de milioane de vehicule electrice pe an, iar pentru 2020 întreaga industrie auto se așteaptă să livreze 80 de milioane de mașini la nivel global.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii