FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu ora 16:30 EST, prețul Ether a crescut cu 14% în ultimele 24 de ore, adăugând 20 de miliarde de dolari la valoarea sa de piață, în prezent de 160 de miliarde de dolari, relatează Forbes.com.

În ultima săptămână, criptomoneda susținută de rețeaua blockchain Ethereum a crescut cu mai mult de 28%, în timp ce prețurile bitcoin – încă cu 10% în scădere de la vârful istoric – au crescut cu doar 5%.

Creșterea lui Ether a fost alimentată parțial de o explozie de finanțare descentralizată (denumită pe scurt „DeFi”) pe blockchain-ul ethereum, notează Brian Norton, directorul operațional al MyEtherWallet.

„Ethereum are de peste cinci ori numărul de dezvoltatori activi ai bitcoin”, adaugă Norton, menționând că o creștere a activității dezvoltatorilor stimulează de obicei cererea pentru jetonul nativ.

„Bitcoin este mai mare astăzi, dar cu o performanță mai slabă față de cea a rivalilor săi – eter, litecoin și mulți alții sunt în creștere, pe măsură ce investitorii cripto anticipează o fază de consolidare pentru cea mai mare criptomonedă din lume”, a declarat marți, analistul de piață Oanda, Edward Moya.