Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bani și Investiţii |
|

Valoarea creditelor ipotecare a scăzut în iunie la 916 milioane de lei, pe fondul crizei COVID-19

Valoarea creditelor imobiliare (ipotecare) noi acordate de bănci a continuat să scadă încă de la debutul pandemiei în România, pe fondul crizei COVID-19 și neaplicării programului Prima Casă.    
 aboneaza-te
Credite Ipotecare

Așadar, valoarea creditelor ipotecare a scăzut în iunie la 916 milioane lei, de la 1 miliard în luna mai, 1,1 miliarde în aprilie și 1,2 miliarde în martie. În luna iunie a anului trecut, valoarea creditelor ipotecare era de 1,1 miliarde de lei.

Pe de altă parte, creditele de consum acordate populației au crescut pentru a doua lună consecutiv, ajungând în iunie la o valoare de 1,5 miliarde de lei, după o prăbușire de 0,5 miliarde în aprilie și aproape un miliard în mai. Însă, valoarea creditelor de consum a scăzut cu circa 0,5 miliarde de lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

În plus și finanțările pentru firme și-au revenit în iunie 2020. Astfel, creditele pentru firme au crescut în iunie la 2,3 miliarde de lei, de la 1,9 miliarde de lei în aprilie și 1,6 miliarde de lei în mai, potrivit Bancherul.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii