FacebookTwitterLinkedIn

Investițiile obținute de Revolut, platforma financiară globală cu peste 10 milioane de utilizatori în întreaga lume, au ajuns la 836 de milioane de dolari. Noua rundă de finanțare a fost condusă de fondul american de investiții în dezvoltare TCV, cu participarea unui număr de investitori existenți, care au investit și în trecut în Revolut. Cea mai recentă rundă de finanțare crește valoarea companiei la 5,5 miliarde de dolari, iar Revolut devine astfel una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume.

Noul capital a fost obținut datorită cererii ridicate, indicatorilor buni de engagement și performanței financiare robuste de anul trecut. În 2019 Revolut a înregistrat o creștere cu 169% a numărului de utilizatori, numărul utilizatorilor activi zilnic a crescut cu 380%, iar veniturile s-au majorat cu 354% față de 2018.

Dezvoltarea abonamentelor Premium și Metal este o altă prioritate pentru Revolut, acestea fiind o sursă importantă de venituri pentru companie, înregistrând o creștere cu 154% anul trecut. Conturile Revolut Premium și Metal includ o varietate de beneficii pentru consumatori, printre care se numără schimbul valutar nelimitat, acces în lounge-urile din aeroporturi, tranzacționare de acțiuni fără comisioane și asigurare de călătorie.

„Misiunea noastră este să construim o platformă financiară globală – o singură aplicație în care utilizatorii noștri își pot gestiona întreaga viață financiară, în fiecare zi, iar această investiție demonstrează încrederea investitorilor în modelul nostru de business. Pasul următor pentru noi este lansarea operațiunilor bancare în Europa, creșterea numărului de utilizatori care folosesc aplicația zilnic și atingerea profitabilității. TCV are un istoric în a oferi sprijin fondatorilor care transformă industriile în care activează la nivel global, așa că suntem încântați să semnăm acest parteneriat cu ei și ne pregătim pentru etapa următoare a călătoriei noastre”, a declarat Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

Revolut va continua să investească în extinderea echipei sale în diferite piețe. Compania are acum peste 2000 de angajați.

„Suntem încântați să devenim partenerii lui Nik, Vlad și ai întregii echipe Revolut. Folosind o serie de tehnologii moderne și cu o atenție deosebită asupra satisfacției utilizatorilor, Revolut a construit o experiență excepțională pentru clienții săi, care depășește orice pot să ofere băncile tradiționale. Abia așteptăm să sprijinim echipa în parcursul ei de a transforma Revolut în una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume”, a declarat John Doran, General Partner – TCV.