FacebookTwitterLinkedIn

Pentru a genera avantaj competitiv din această nouă resursă, companiile îşi vor diversifica abilităţile de analiză, pentru a extrage perspective noi din volumele mari de date în mişcare, şi de reacţie, pentru a duce mai repede în piaţa produse sau servicii inovative, consideră reprezentantul producătorului de software.

,,Aceste capabilităţi vor face curând diferența între succes și eșec”, spune Valeriu Nistor.

Pentru a analiza impactul pe care îl are creşterea volumului de date asupra companiilor IBM realizează anual studii la nivel mondial, ai căror respondenţi sunt CEO, CIO sau CMO. Aceste studii au rolul a evidenţia principalele nevoi şi tendinţe ale industriei IT.

Studiul realizat de IBM împreună cu liderii C-suite în 2013, a arătat faptul că organizaţiile au adoptat modele mai deschise, interactive, bazate pe colaborare.

,,Organizaţiile deschid noi căi de colaborare, inovaţie şi creştere, doboară bariere şi creează angajamente active cu clienţii – oferindu-le un loc la masă pentru a-i ajuta să contureze modelul şi strategia de business. O nouă eră de conectivitate, volumul mare de informaţii generat de utilizatori şi autorizarea pentru comunicare deschisă, impun noi niveluri de transparenţă în cadrul unei organizaţii”, declară Valeriu Nistor.

Anul trecut, studiul IBM a arătat faptul că 44% dintre CEO au considerat necesară o deschidere a organizațiilor lor pentru a permite un grad mai înalt de participare a personalului angajat.

Citeşte aici mai multe despre rezultatele studiului  legat de impactul datelor la nivel de conducere al companiilor, realizat de IBM

,,Ilustrând importanţa acestei deschideri, un număr tot mai mare de CEOs crede că influenţa clienţilor ar trebui extinsă peste activităţile tradiţionale precum dezvoltarea de produse. Liderii cu experienţă au nevoie de un control strict asupra afacerilor interne pentru a obţine feedback relevant de la clienţi în domenii critice – cum sunt dezvoltarea strategiei de business, structura preţurilor, politicile sociale şi de mediu”, mai spune directorul IBM România.

Valeriu Nistor este Country Director IBM România de la începutul anului trecut. Absolvent al Institutului Politehnic din Bucureşti, el s-a angajat în 1997 la Xerox România, companie pe care a condus-o în calitate de General Manager în perioada 2001-2003, iar în următorii doi ani a fost General Manager al Xerox Austria. În 2007, a înfiinţat compania specializată în restructurări şi managementul crizei , SOAR Management şi Investiţii. Anul acesta, Valeriu Nistor a fost ales, pentru a doua oară consecutiv, preşedinte al Camerei de Comerț Americană în România (AmCham România).