FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit acestuia, se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic, transmite Agerpres.

“Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare. Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seara, într-o emisiune la postul Antena 3.

Astfel, din a doua jumătate a lunii ianuarie va începe vaccinarea pentru etapa a doua din strategia de vaccinare, destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale. 

De asemenea, Gheorghiță a menționat că în prima săptămână din ianuarie este aşteptată şi autorizarea vaccinului produs de compania Moderna.