Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Valentin Olimpiu Nicola

Avere: 60 de milioane de euro Vârstă: 50 de ani Reşedinţă: Cluj Domenii: imobiliar, construcţii

Valentin Nicola, ca şi prietenul şi partenerul său Sorin Ghiţe, şi-a conservat în acest an afacerile. Singura investiţie continuată a fost în mall-ul din Târgu Mureş, prin firma Matrix Investment (unde acesta deţine 42,5% din acţiuni). Practic, banii au fost alocaţi încă din 2009, din surse proprii, pentru extinderea acestui mall. Proprietarii se află în negocieri cu un retailer francez pentru deschiderea unui supermarket în centrul comercial din Târgu Mureş.

Controversata societate Codec (care se ocupă cu amplasarea de radare fixe pe drumurile publice), la care Valentin Nicola este acţionar împreună cu foşti cablişti, şi-a încetat şi ea activitatea, deşi nu a fost desfiinţată şi în acte. Valentin Nicola a făcut parte din milionarii Clujului care s-au îmbogăţit din vânzarea societăţii Astral Telecom.

Afacerea a fost vândută în 2006 către UPC cu suma fabuloasă, pentru acele vremuri, de 420 milioane de dolari. Nicola a încasat atunci 16 milioane de dolari pentru partea sa de 3,95%. Nicola mai deţine acţiuni la Imofinance (în colaborare cu o parte din foşti acţionari Astral), ImoInvest, companie din grupul Imo cu peste 30 de acţionari, societate care se ocupă tot cu dezvoltări imobiliare. Doar că, pentru 2010, şi aici au fost conservate proiectele, obţinându-se doar aprobări şi făcându-se planuri pentru dezvoltări ulterioare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii