Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Valentin Jucan face un apel la parlamentari să numească noii membri CNA în noiembrie

Valentin Alexandru Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului(CNA), a făcut la încheierea ședinței publice din 28 octombrie un apel către Parlamentul României ca la discuțiile pe bugetul anului 2015, programate în noiembrie, să ia în discuție și numirea noilor membri CNA, astfel încât instituția să poată funcționa și să nu rămână blocată la nivel decizional până în luna februarie 2015, informează Media Expres.
valentin_jucan.jpg

De asemenea, Jucan le cere colegilor din CNA să găsească o formulă de lucru și după expirarea mandatului lui Radu Călin Cristea la începutul săptămânii viitoare, mai ales în timpul turului al doilea al campaniei pentru alegerile prezidențiale.

Valentin Jucan deși afișează în timpul ședințelor CNA pe care le conduce Laura Georgescu un panou pe care scrie „Demisia Laura Georgescu”, a făcut un apel către Parlament să numească noii membri CNA „cu sau fără Laura Georgescu”.

De săptămâna viitoare, CNA va rămâne în 7 membri din 11 după expirarea mandatelor lui Christian Mititelu, Radu Călin Cristea, Narcisa Iorga și Cristina Trepcea, iar deciziile în Consiliu nu pot fi luate decât cu votul a minimum 6 membri în cvorum de minimum 8 membri.

Membrii CNA sunt numiți potrivit legii audiovizualului doar după audierea propunerilor în comisiile de cultură și după aprobarea prin votul majorității camerelor reunite în plenul Parlamentului. O încercare de numire a doi dintre membrii CNA ale căror mandate expiră – Narcisa Iorga (propusă de Președinție) și Radu Călin Cristea (propus de Guvern) a eșuat în septembrie după ce parlamentarii din Comisia de Cultură a Senatului nu au realizat cvorumul pentru audierea propunerilor.

În şedinţa publică din 28 octombrie în prezența a 8 membri, CNA a somat public televiziunile Antena 3, România TV, Realitatea TV, The Money Channel, Naşul TV și radiourile Europa FM şi Radio RFI pentru că în perioada 3 – 23 octombrrie 2014 radiodifuzorii nu au ţinut cont de prevederile art. 3 alin. (1) lit. a) din Decizia CNA nr. 528 din 11.09.2014, potrivit cărora aveau obligaţia „(…) să asigure, în cadrul emisiunilor prevăzute în prezenta decizie, reflectarea desfăşurării campaniei electorale, cu respectarea următoarelor principii: a) echitate – toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului”.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a decis să emită o decizie de intrare în legalitate în privinţa spoturilor publicitare pentru CEC Bank în care s-a folosit imaginea sculptorului Constantin Brâncuşi, deoarece, la difuzarea acestora nu a fost respectat art. 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, deoarece nu respectă informarea corectă a publicului.

De asemenea, CNA a decis sancţionarea cu somaţie publică a radioului Stil FM din Olteniţa pentru încălcarea dispoziţiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului deoarece au încetat să mai realizeze program local fără modificarea în prealabil a grilei aprobată de CNA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii