Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Valentin Jucan cere demiterea membrilor CNA aflați în incompatibilitate sau conflict de interese

valentin_jucan.jpg
Valentin Jucan, membru CNA, a solicitat public președintelui Consiliului, Laura Georgescu, demiterea celor doi membri ai CNA pe care Agenția Națională de Integritate i-a declarat în incompatibilitate sau în conflict de interese și vacantarea celor două locuri în Consiliu, potrivit unui comunicat difuzat de către acesta, preluat de Media Expres.

În comunicat se mai arată că „în data de 7 august 2013 Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) a constatat existența stării de incompatibilitate pentru domnul Christian Mititelu și starea de conflict de interese penal pentru domnul Răsvan Popescu, ambii membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), ultimul, fost președinte al Consiliului.

Aceste situații sunt reglementate de Legea audiovizualului 504 din 2002, articolul 12. Conform legislației în vigoare în cazul nerespectării prevederilor articolului menționat, persoana în cauză este demisă de drept, locul său devenind vacant, urmând să fie ocupat de supleant, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului României.

Astăzi, 22 August 2013, în ședința publică a CNA, cei doi membri ai Consiliului nu au avut nicio reacție ca urmare a deciziei A.N.I., pentru dânșii demisia de onoare fiind o chestiune de neabordat, iar imaginea instituției contând prea puțin. Mai mult, în situațiile în care se află, domnii Mititelu și Popescu continuă în a-și exercita mandatele, punând sub semnul ilegalității deciziile Consiliului adoptate cu participarea domniilor lor” – se arată în comunicatul semnat de Valentin Jucan.

La rândul său, Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat pe această temă, joi, 22 august, în jurul orei 14:30, potrivit Media Expres, că „nu am competență pentru așa ceva și CNA a trimis deja către comisiile de specialitate ale Parlamentului o notificare după decizia ANI din 7 august și urmează ca eu și cei doi membri să fim audidiați săptămâna viitoare la Parlament”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii