FacebookTwitterLinkedIn

În intervenția de azi, Valentin Jucan a spus că „în măsura în care CNA poate să transmită legiuitorului aşa ceva, să creăm un fond care se poate constitui din taxe foarte mici luate de la fiecare dintre şase sute şi ceva de radiodifuzori.” El a făcut și un calcul: „De exemplu, pentru un document prezentat la CNA cum că-şi modifică acţionariatul, 80-100 de lei, mă refer la astfel de sume. Am făcut un calcul şi într-un an de zile se strâng minim 15 milioane de euro.”

Valentin Jucan a susținut propunerea cu următoarele argumente: „Haideţi să facem acest fond şi să-l întoarcem până la ultimul cent radiodifuzorilor, să facem un concurs tematic pentru emisiuni cultural-educative şi să-i sprijinim în acest demers! Haideţi să facem noi asta pentru că suntem o instituţie independentă (…) este adevărat, emisiunile cultural-educative nu aduc acel raiting şi acele sume de bani de care ei au nevoie ca să existe, dar cel mai important este că publicul are nevoie de ele”. Drept răspuns la inițiativa sa, mai mulți membrii ai CNA au făcut diferite propuneri pentru modificarea Codului de reglementare a conținutului audioviuzal, dar fără să fie la subiectul ridicat de Jucan.

După mai multe dialoguri ale membrilor CNA, Valentin Jucan a revenit a subiectul său: „Nu cred că toată lumea îşi doreşte mizeria de la televizor. Haideţi să-i ajutăm (radiodifuzorii – nota red.) cu acest fond. Hai să mutăm intervalul orar, de la 24:00 încolo. Hai să defalcam amenzile, astfel încât ei când fac emisiunile şi calculează cât îi costă din punct de vedere al CNA-ului…”

Propunerea lui Jucan n-a avut ecou printre colegii săi din CNA.