FacebookTwitterLinkedIn

Denunţul a fost înregistrat la cabinetul adjunctului Procurorului General al României cu nr. 169/C3 din 11 aprilie 2013 şi are ca obiect falsificarea de către preşedintele CNA a textului deciziei nr. 141 din 28 martie 2013, prin schimbarea textului adoptat de Consiliu în unanimitate cu unul ilegal, se arată în comunicat.

„Este important de menţionat că acest demers reprezintă ultima etapă după mai multe încercări de a se găsi o rezolvare normală şi legală a acestei situaţii. Argumentele preşedintelui CNA s-au constituit, de fapt, într-un refuz permanent de corectare a acestei fapte fără precedent”, a declarat Valentin Jucan.

El a mai spus: „Regret că necunoaşterea legii şi insistenţa preşedintelui CNA de a rămâne în această stare atrage instituţia într-un scandal pe care nu îl merită. Mai mult, ţinând cont de faptul că preşedintele CNA este ales de membrii Consiliului, prin votul acestora, conform art. 14 alin. 1 din Legea 504/2002, formal, doresc să fac public faptul că îmi retrag sprijinul dat doamnei Laura Georgescu şi îi solicit demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului”.