Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Travel |
|

Val de îngrijorare pentru turiștii din Grecia. Țara a fost inclusă pe lista galbenă

Includerea Greciei pe lista galbenă a ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei de 14 zile asupra persoanelor care sosesc în România din acestea a generat un val de îngrijorare în rândul turiştilor români care se află deja în Grecia sau care au programată o vacanţă în această ţară în perioada următoare.
coronavirus Grecia masca

Trebuie menționat în primul rând că Hotărârea nr. 46 a CNSU privind noua clasificare a ţărilor în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a fost emisă la data de 15.07.2021, dar intră în vigoare începând cu data de 18.07.2021, ora 00:00. Deci până atunci, pentru Grecia, cel puţin, rămân valabile regulile de revenire dintr-o zonă verde, transmite Rador.

De asemenea, persoanele vaccinate complet anti-Covid sau cele care au dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sunt exceptate de la carantină. Sunt exceptaţi și copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani şi persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, deci nu antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul naţional (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Nu în ultimul rând, persoanele nevaccinate care se întorc dintr-o ţară aflată pe lista galbenă pot face testul PCR şi în România, urmând să iasă din carantină imediat ce primesc rezultatul negativ.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii