FacebookTwitterLinkedIn

Trebuie menționat în primul rând că Hotărârea nr. 46 a CNSU privind noua clasificare a ţărilor în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a fost emisă la data de 15.07.2021, dar intră în vigoare începând cu data de 18.07.2021, ora 00:00. Deci până atunci, pentru Grecia, cel puţin, rămân valabile regulile de revenire dintr-o zonă verde, transmite Rador.

De asemenea, persoanele vaccinate complet anti-Covid sau cele care au dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sunt exceptate de la carantină. Sunt exceptaţi și copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani şi persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, deci nu antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul naţional (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Nu în ultimul rând, persoanele nevaccinate care se întorc dintr-o ţară aflată pe lista galbenă pot face testul PCR şi în România, urmând să iasă din carantină imediat ce primesc rezultatul negativ.