Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Vacheron Constantin dezvăluie noua colecție orologieră de inspirație vintage

Pentru prima dată în ultimii doi ani, brandul elvețian orologier Vacheron Constantin lansează două modele de ceasuri istorice, ambele fiind caracterizate de un afișaj cu triplu calendar și mecanism inovator, fiind disponibile în magazine începând cu luna noiembrie.
vacheron

Istoria brandul Vacheron Constantin începe în 1755 când designerul și ceasornicarul Jean-Marc Vacheron fondează compania, pe care o lasă moștenire fiului său Abraham, care preia brandul orologier și îl conduce în vremuri turbulente precum Revoluția franceză. Afacerea a rămas în familie, urmând la conducere strănepotul lui Jean-Marc, Jacques-Barthelemy. Printre colecțiile de renume se numără Patrimony, Quai De L’ile, Malte, Overseas, 1972, Historiques and Métiers D’Art, ale căror piese se definesc prin eleganță, precizie și confecționare manuală. La crearea lor au contribuit cele cinci principii de business: excelență, creativitate, responsabilitate, pasiune și respectarea și continuarea tradițiilor.

Primul ceas este inspirat din modelul Vacheron Constantin din anul 1942, iar cel de-al doilea este inspirat din anul 1948, noile modele fiind confecționate în ediție limitată. Colecția este certificată de ștampila standardului de excelență Hallmark of Geneva și caracterizată de rezistență la apă, cadrane în dublă nuanță, personalizând fiecare model în parte în materie de design și afișaj.

Historiques Triple Calendrier 1942

Designul acestui ceas este inspirat din modelul 4240, din 1942, fabricat din aur galben și roz. Minutarul și secundarul sunt confecționați din oțel albastru, la care se adaugă data care poate fi citită pe marginea cadranului, grație unui braț tip săgeată. Designul este completat de logo-ul brandului poziționat sub ora 12, urmat de două ferestre care afișează ziua săptămânii și luna anului curent, folosind cifre arabe. Indicațiile tip calendar sunt desenate în culorile elegante burgundi sau albastru, dispuse pe un cadran argintiu, completate fie de o curea albastră din piele de aligator, fie dintr-o curea maro pentru varianta burgundi. Prețul acestui ceas începe de la 19.500 de dolari.

Historiques Triple Calendrier 1948

Urmând modelul din 1942, Historiques Triple Calendrier 1948 oferă aceleași funcții: indicații pentru zilele săptămânii și lunile anului, organizate în josul logo-ului, alături de fiecare dată din lună, de pe marginea cadranului. Versiunea modernă a ceasului din 1948 adaugă un mini cadran în dreptul orei 6, indicând fazele lunii și un material din aur 4 N de 18 carate. Colecția însumează 200 de piese pentru fiecare culoare în parte: burgundi și albastru. Prețul acestui ceas începe de la 35.000 de dolari.

Fiecare ceas este echipat cu noul mecanism Caliber 4400, manufacturat în casa orologieră Vacheron Constantin și poate fi achiziționat începând cu sfârșitul lunii noiembrie.

Sursă: Forbes.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii