Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Vaccinurile anti-COVID ar putea crea “un fals sentiment de siguranţă“, avertizează șeful OMS pentru Europa

Vaccinurile împotriva coronavirusului oferă speranță, însă majoritatea ţărilor din Europa rămân ''vulnerabile'' pe perioada pandemiei, a declarat joi directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge.  
Hans Kluge, OMS Europa

Numărul infectărilor şi cel al deceselor asociate COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni, dar cifrele sunt în continuare “prea mari”, a afirmat Hans Kluge, subliniind că există “o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă“,  relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit oficialului OMS, țările ar trebui să urmărească atent focarele de coronavirus şi răspândirea în comunitate a tulpinilor mai transmisibile, referindu-se la cele descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Kluge a avertizat că relaxarea “prea rapidă” a restricţiilor riscă să pună în pericol “avansul obţinut cu greu”.

“Deciziile de ridicare a restricţiilor sociale şi de sănătate publică trebuie susţinute cu date, pe baza evaluării epidemiologice şi a capacităţii sistemului de sănătate”, a adăugat el.

În privința statisticilor despre vaccinare, Kluge a precizat că 7,8 milioane de persoane au fost imunizate cu cele două doze de vaccin în 29 din cele 37 de ţări din Europa care au început vaccinarea, “echivalentul a doar 1,5% din populaţie”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii