FacebookTwitterLinkedIn

Au fost efectuate teste clinice pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat vineri Johnson&Johnson, citat de Reuters şi AFP.

La acestea au participat circa 44.000 de voluntari, iar nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai la 57% în Africa de Sud, loc unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Conform concluziilor studiilor clinice, vaccinul, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Iar distribuția acestuia este mai facilă, putând fii stocat la temperatura unui frigider, spre deosebire de vacinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Johnson & Johnson va solicita săptămâna viitoare Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizarea vaccinului său în SUA. 

Compania farmaceutică s-a angajat să furnizeze 100 de milioane de doze de vaccin pentru SUA până la finele lunii iunie şi circa 200 de milioane de doze Uniunii Europene până la sfârşitul anului, primele livrări fiind pentru blocul comunitar în luna aprilie, potrivit France Presse.