Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Vaccinul devine obligatoriu în Franța pentru muncitorii din domeniul sanitar. Macron nu exclude „vaccinarea obligatorie pentru toți francezii”

Președintele Franței a anunțat că vaccinul împotriva noului coronavirus va fi obligatoriu pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Emmanuel Macron a precizat faptul că nu exclude o abordare a vaccinării obligatorie pentru toți francezii în cazul în care imunizarea la nivel național nu va crește suficient.
macron

„În ultimele două săptămâni, am reuşit să ajungem la sub 2.000 de cazuri pe zi. Spitalizările şi decesele sunt la cele mai mici niveluri. Spunând aceste lucruri, gândurile mele sunt, în mod evident, la victime şi la apropiaţii acestora. Viaţa a putut continua doar pentru că suntem organizaţi”, afirmă președintele Franței, potrivit Le Figaro.

Macron militează pentru continuarea campaniei de vaccinare, spunând că imunizarea va deveni obligatorie pentru cetățenii care intră în contact cu persoane vulnerabile.

„Ţara noastră se confruntă totuşi cu o reluare puternică a epidemiei care afectează toate teritoriile. Apariţia variantei Delta se traduce prin creşterea contagierilor în întreaga lume.  Avem un atu principal: vaccinul. Ne protejează de varianta Delta şi evită în proporţie de 95% formele grave de îmbolnăvire. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât lăsăm mai puţin spaţiu răspândirii virusului. Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care intră în contact cu persoane vulnerabile. Din 15 septembrie, vor fi efectuate controale şi vor fi aplicate sancţiuni”, afirmă Macron.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii