Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Vaccinul companiei AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, va trece printr-o nouă testare

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford va trece printr-o nouă testare datorită „erorii fericite”, care arată că vaccinul poate fi eficient în proporție de 90% dacă este administrat mai întâi cu o jumătate de doză și apoi cu o doză întreagă.
AstraZeneca Oxford vaccin

„Acum că am aflat că eficiența vaccinului crește în funcție de felul în care este administrat, trebuie să validăm aceste descoperiri și vom face o nouă testare”, a spus Soriot.

Eroarea de dozare la testarea vaccinului, din cauza căreia în jur de 3000 de participanți la testare au primit o doză și jumătate în loc de două doze, a arătat o eficiență mai mare față de cazul în care au fost administrate două doze întregi. Pentru a clarifica această discrepanță și a stabili felul în care trebuie administrat vaccinul, Soriot spune că o nouă testare va fi efectuată.

„Am reverificat datele și am descoperit că au subestimat cantitatea din prima doză de vaccin cu jumătate”, a spus dr. Mene Pangalos, unul dintre directorii companiei farmaceutice, care se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea vaccinului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii