Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Vaccinul Astra-Oxford împiedică în medie 70% dintre cazurile Covid

Un vaccin Covid-19 dezvoltat de Universitatea din Oxford și AstraZeneca Plc a împiedicat majoritatea oamenilor să se îmbolnăvească, arată rezultatele inițiale ale unui studiu amplu.  
AstraZeneca Oxford vaccin

Rezultatele au combinat date de la două tipuri de dozare diferite: primul, administrat la aproximativ 2.700 de persoane, a prezentat eficacitate de 90%, în timp ce altul, administrat la aproape 9.000 de persoane, a prezentat eficacitate de 62%, relatează Bloomberg.

Cele mai bune rezultate au fost obținute prin inocularea voluntarilor cu o jumătate de doză de vaccin, iar apoi utilizarea celeilalte jumătăți o lună mai târziu.

Rezultatele arată mai puțin promițătoare decât datele de la Moderna, care a spus că vaccinul său a împiedicat 94,5% dintre participanții la studiu să se îmbolnăvească, potrivit datelor timpurii. De asemenea, Pfizer, care lucrează cu partenerul german BioNTech SE, a declarat că vaccinul dezvoltat a prevenit 95% din infecțiile simptomatice.

Astra a spus că nu au existat evenimente adverse grave de siguranță și că vaccinul a fost bine tolerat în ambele grupuri de dozare.

În ciuda eficacității mai scăzute, vaccinul britanic are unele avantaje când vine vorba de distribuție. În timp ce celelalte două trebuie depozitate congelate, cel de la Astra-Oxford poate fi păstrat la temperatura frigiderului, ceea ce ar face mai ușor transportul și depozitarea la nivel global, în special în țările cu venituri mici și medii. De asemenea, acesta are și un cost potențial mai mic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii