Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Vaccinul ar putea deveni obligatoriu pentru cei care aleg să zboare cu avionul

Piața călătoriilor aeriene internaționale și-ar putea reveni anul viitor, dar cu o nouă regulă: pasagerii trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirusului înainte de a putea zbura către anumite țări.  
KLM zboruri corona webversion-_23A5711

Știrile despre dezvoltarea unui vaccin au dat companiilor aeriene și națiunilor speranța că vor putea, în curând, să reia zborurile. Dar țările din Asia și Pacific sunt hotărâte să nu-și irosească eforturile lor de a limita coronavirusul, relatează Star Tribune. 

În Australia, șeful Qantas, cea mai mare companie aeriană din țară, a declarat că, odată ce un vaccin anti-COVID va fi disponibil pe scară largă, acesta va solicita pasagerilor să îl folosească înainte de a putea călători în străinătate sau de a ateriza în Australia. 

De altfel, mai mulți lideri ai companiilor aeriene din întreaga lume vorbesc despre emiterea unui „pașaport de vaccinare” pentru călătorii internaționali.

„Căutăm să schimbăm termenii și condițiile de zbor și le vom cere oamenilor să se vaccineze înainte de a urca în avion”, a declarat directorul executiv al Qantas, Alan Joyce pentru televiziunea Network Nine din Australia.

De asemenea, acesta este în căutarea unor modalități de verificare electronică dacă pasagerii sunt vaccinați sau nu.

„Cu siguranță, pentru vizitatorii internaționali și pentru cei care părăsesc țara, credem că este o necesitate”, a adăugat el.

Cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud are un mesaj similar. Jill Chung, purtător de cuvânt al Korean Air, a declarat marți că există posibilitatea reală ca transportatorii aerieni să solicite vaccinarea pasagerilor. De asemenea, este probabil ca guvernele să solicite vaccinarea ca o condiție pentru ridicarea cerințelor de carantină pentru noii sosiți.

“În cele din urmă, revine guvernelor să stabilească când și cum este sigură redeschiderea frontierelor și continuăm să lucrăm îndeaproape cu autoritățile în acest sens”, a declarat și compania Air New Zealand într-un comunicat.

Australia, Coreea de Sud și Noua Zeelandă au reușit să reducă la minimum răspândirea virusului.

Acestea sunt privite, la nivel internațional, ca niște  modele de succes, iar o mare parte din efortul lor s-a concentrat pe menținerea persoanelor infecțioase în afara granițelor.

Australia a impus unele dintre cele mai severe restricții la frontiere din lume, de când a început pandemia. Și-a închis granițele pentru majoritatea vizitatorilor internaționali și le-a permis propriilor cetățeni să călătorească în afară numai în circumstanțe speciale. De asemenea, Noua Zeelandă și-a închis granițele, în timp ce Coreea de Sud a impus o carantină de două săptămâni tuturor pasagerilor care sosesc.

Australia, o țară cu o populație de 26 de milioane, a raportat aproximativ 900 de decese de când a început pandemia, mai puține decât multe națiuni de dimensiunea sa. Coreea de Sud, cu 51 de milioane de oameni, a raportat puțin peste 500 de decese. Iar Noua Zeelandă, ce are o populație de 5 milioane, a raportat doar 25 de decese.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii