Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Vaccinarea în România împotriva noului coronavirus va începe probabil în ianuarie 2021

Vaccinarea împotriva noului coronavirus va începe probabil în ianuarie. Imunizarea va fi gratuită şi nimeni nu va fi obligat să se vaccineze, a declarat medicul imunolog Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, informează Radio România Actualități.
vaccin covid-19

România va primi vaccinul anti-COVID în același timp cu celelalte state europene, în etape, a precizați la Radio România Actualități medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID va fi gata la sfârșitul acestei săptămâni, iar săptămâna viitoare va fi făcută publică. Companiile producătoare ar urma să obţină autorizaţia pentru piaţa europeană la sfârșitul lui decembrie și probabil, în ianuarie, vaccinul va ajunge și în România.

Valeriu Gheorghiță: „Prima etapă este alocată către lucrătorii din sistemul de sănătate, la care se adaugă infrastructura critică necesară funcţionării statului, şi în acelaşi timp, în funcţie de disponibilitatea vaccinurilor, categoriile vulnerabile, persoanele care pot să dezvolte forme severe.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii