FacebookTwitterLinkedIn

În prima variantă, poți să duci leneveala la soare la rang de virtute. În varianta a doua, prioritățile s-ar putea să devină nurofenul de rezervă, biscuiții fără lapte și plușurile preferate pentru somn. Da, acel somn care începe de la 9:30, ora la care altădată abia vă pregăteați să descoperiți viața de noapte a orașului… Dar după ce lași la o parte tot ce nu poți să faci într-o vacanță cu copiii și dai un necesar update conceptului în sine, poți începe să explorezi partea plină a programului happy family. Iar dacă simți că organizarea te copleșește, amintește-ți cum gem aeroporturile de americani posesori de doi-trei copii care dorm pe ei, prin aeroport. Adică fix pe acolo unde alte nații văd amenințarea a milioane de microbi. Deci, cu spirit de aventură înainte, o să fie bine. Dar de unde începi planificarea unei vacanțe cu copiii? De la vârsta junioarei/juniorului, te sfătuim noi.

BEBELUȘII. Rutina de care vrei să fugi tu e minunată pentru ei, așa că nu sunt indicate diferențele mari de fus orar. Mai degrabă locațiile ușor accesibile, care au cabinete medicale și care oferă posibilitatea respectării cât de cât a orarului și obiceiurilor alimentare. Medicii recomandă curele heliomarine însă multe voci susțin că micuții care iubesc port bebe-urile pot fi o companie bună și pentru a vizita muzeele marilor capitale. P.S: Un plan mai greu de realizat în următorul deceniu…

COPIII ÎNTRE 1-3 ANI. Se spune că singurul lucru mai greu decât a călători cu un „toddler” e să stai cu el acasă. Așa că te poți orienta către locații unde cei mici au suficient spațiu de alergat. Resorturile all inclusive pot fi o variantă bună pentru toată lumea, la fel și excursiile la munte unde telecabina sau trenul îi pot încânta mai mult decât orice altceva.

PREȘCOLARII. De regulă ceva mai liniștiți decât cei de dinainte și ceva mai ascultători decât cei de după, preșcolarii sunt mari amatori de parcuri tematice, animale și dulciuri. Pe care le puteți combina în diverse formule, în funcție de preferințe și buget. P.S: E vârsta eroilor din desene animate și poate fi o idee bună călătoria cu alți copii de vârstă apropiată. Singura condiție e să le convingeți și părinții să vină.

ȘCOLARII. Destinațiile mai lungi pot fi de acum introduse pe listă, fie că vă orientați către parcuri de aventură, aqua park-uri sau circuite cu 2-3 destinații diferite.
P.S: Teoretic puteți reîncepe să fotografiați liniștit un peisaj care vă place. Și poate chiar să explorați în grabă alte magazine decât cele de jucării.

ADOLESCENȚII. E foarte probabil ca implicarea lor în alegerea destinației să nu fie opțională așa că fiți pe cât posibil deschiși la minte și la buget. Destinațiile exotice sau culturile diferite pot fi de interes pentru ei. Iar dacă nu visează decât ieșiri în gașcă, îi puteți tenta cu experiențe despre care ar vrea să povestească prietenilor – offroad, canyoning, parapantă.

P.S: În funcție de rezultatele la ultimul EKG, alege o vacanță potrivită pentru resursele familiei, financiare și de energie. Și nu uita că pentru un copil cea mai bogată vacanță nu trebuie să fie deloc cea mai scumpă.