FacebookTwitterLinkedIn

Mulți români călătoresc în Asia de Sud-Est; pentru unii dintre noi, ea este cea mai bună reprezentare a ideii de exotic. Afluxul de turiști din întreaga lume este imens, industria ospitalității fiind extrem de importantă pentru economiile statelor din zonă.

Există destinații obligatorii de „bifat”, intens vizitate, dar și locuri seducătoare care nu se află în marele și aglomeratul circuit turistic. Fiecare vizitator va găsi aici ceva care să-i placă, de la cel care preferă peisajul citadin la îndrăgostitul de natura sălbatică, de la pasionatul de sport la cel care își dorește vacanța de tip all inclusive, de la amatorul de turism cultural la acela care caută în primul și în primul rând luxul.

Orașul care se scufundă

Ne îndreptăm spre cel mai mare oraș din Asia de Sud-Est, spre Jakarta. Cu o populație de zece milioane de locuitori, la care se adaugă cele douăzeci de milioane ale zonei metropolitane extinse, capitala Indoneziei și aria care o înconjoară se află pe al doilea loc în lume în clasamentul celor mai populate zone urbane, întrecută fiind doar de Tokio și devansând toate celelalte metropole asiatice, faimoase pentru dezvoltarea lor explozivă, dar și New Yorkul, São Paulo și Ciudad de México. Insula pe care se află Jakarta se află, Java, este, de altfel, cea mai populată din întreaga lume.

Imensul oraș se pare că își trăiește ultimii ani în calitate de capitală a Indoneziei. Jakarta se scufundă – studiile indică un ritm de 25 de centimetri pe an. Guvernul se află în căutarea unei noi capitale; sunt luate în calcul construirea ei de la zero, mutarea instituțiilor administrative într-un alt mare oraș sau chiar într-una din suburbiile Jakartei. Discuția este veche, căutările probabil că vor mai dura, așa că Jakarta rămâne deocamdată unul dintre cele mai importante centre economice și politice ale Asiei de Sud-Est. Mai mult, deși nu este considerată o destinație turistică de top a lumii, ea se află pe lista scurtă a metropolelor cu cea mai mare creștere a numărului de turiști. Anual, peste trei milioane de vizitatori ajung aici (excluzându-i pe cei veniți din alte regiuni ale Indoneziei), mulți dintre aceștia oprindu-se în metropolă în drumul lor spre celebrele insule Bali, Lombok ori Komodo.

Marele Durian

Oraș al culorilor și al sutelor de savori, Jakarta își merită pe deplin acest supranume. Un sejur de o săptămână petrecut exclusiv în metropolă nu epuizează tot ce le poate oferi ea vizitatorilor. Piața Merdeka, cu palatul prezidențial, Monumentul Independenței (Turnul Monas), Grădina Zoologică Ragunan, Moscheea Istiqlal (nu uita că suntem în țara cu cea mai mare populație musulmană din lume), orașul vechi Batavia (fostul centru al Indiilor de Est Olandeze), Muzeul Național ori parcul de distracții Dunia trebuie văzute de orice turist aflat în Jakarta. Adaugă pe listă Galeriile Naționale ale Indoneziei, templul budist Jin De Yuan, Muzeul Wayang (dedicat teatrului de păpuși indonezian), portul Sunda Kelapa, cartierul chinezesc Glodok (situat în partea de vest a Jakartei) ori Parcul Suropati din districtul Menteng.

Gastronomie de top și sejur la Mandarin Oriental

Poți încheia fiecare excursie urbană zilnică experimentând bucătăria locală la restaurante de top precum Bandar Djakarta Ancol, Tugu Kunstkring Paleis ori Bengawan Solo.

În privința gastronomiei internaționale, Cinnamon (meniu asiatic), Li Feng (specific cantonez) și Lyon (bucătărie franțuzească) se vor ridica la înălțimea așteptărilor tale. Aceste ultime trei restaurante se află la aceeași adresă, pe bulevardul Jalan Thamrin. Suntem în districtul financiar și diplomatic al capitalei indoneziene, mai exact, la Mandarin Oriental, unul dintre cele mai frumoase și exclusiviste locuri unde te poți caza în Jakarta. Cunoscătorii în materie de lux știu că brandul Mandarin Oriental oferă garanția celor mai rafinate servicii pretutindeni în lume, iar hotelul din Jakarta nu face excepție.

Spațiile de cazare sunt superb mobilate și echipate și oferă panorame urbane impresionante. Și prețurile pot ajunge la cote spectaculoase, oprindu-ți inima în loc pentru o clipă, mai ales dacă le citești în rupii indoneziene, neștiind care este rata exactă de schimb. Optzeci de milioane de rupii (mai mult de 5.000 de euro) este tariful pe noapte în cel mai luxos apartament al hotelului.

Fie că vorbim despre camere și apartamente, despre restaurante, spa și restul facilităților, Hotelul Mandarin Oriental din Jakarta a fost gândit pentru a te seduce și a te face să petreci cât mai mult timp în el. Dacă vei ajunge să-i treci pragul, nu te lăsa cu totul pradă ispitei: cazează-te aici, dar rezervă-ți cât mai mult timp pentru a cunoaște adevăratele fețe ale orașului.