Cautare
, Contributor

Travel |
|

Vacanță la „iglu”, în Elveția

Un hotel uimitor din Elveția oferă cazare în construcții asemănătoare iglurilor, ale căror cupole de sticlă le permit oaspeților să savureze din plin priveliștea superbă asupra văii Ronului.
 aboneaza-te

Amplasat pe Valea Ronului, în Elveția, hotelul Whitepod a fost folosit inițial ca bază pentru explorare, iar de ceva vreme este o destinație exclusivistă eco-luxury pentru iubitorii de natură. Hotelul își găzduiește oaspeții în mai multe cupole din sticlă construite pe o platformă din lemn la altitudinea de 1400 de metri, în lanțul muntos elvețian Dents-du-Midi. Cupolele, toate din sticlă și PVC reciclat, sunt deosebit de eficiente din punct de vedere energetic, au 7 metri pătrați și o înălțime a tavanului de 4,3m. Rezidențele ecologice de lux, fiecare cu șemineu și propria baie, au toate vedere panoramică spre valea Ronului.  Unul dintre cele mai spectaculoase puncte de atracție ale hotelului este piscina termală exterioară, care oferă o perspectivă extraordinară asupra Alpilor tot timpul anului.
Elveția are trei zone geografice importante, cu climă diferită: Jura (altitudine intre 1000 și 1700 m), Elveția centrală, (cca. 30 % din suprafața țării, importantă din punct de vedere industrial, cu zone deluroase și de șes, având o altitudine între 400 și 600 m, situată între Jura și regiunea Alpilor elvețieni) și Regiunea Alpilor (care se continuă mai departe în Franța, Italia, Germania, Austria, Liechtenstein și Slovenia.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii