Cautare
, Editor Coordonator

ForbesLife |
|

Vacanță în Grecia 2020. Ce spun operatorii de turism

Pentru concediu, Grecia este probabil destinația externă favorită a românilor. Pentru a salva sezonul, anul acesta guvernul elen a impus măsuri sanitare stricte în hoteluri, la taverne și pe plaje, în magazine, pe bărci sau pe stradă, pentru ca Grecia să fie și o destinație sigură pentru cei care vin să o viziteze.  
lemnos shutterstock_705286231

În plină creștere a numărului infectărilor în România, Grecia nu a închis granița pentru români. A solicitat însă prezentarea rezultatului negativ al unui test Covid, inițial pentru cei care călătoresc cu mașina proprie și autocarul în stațiunile din nordul țării, ulterior și pentru zborurile charter ori de linie spre insule precum Creta, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Mykonos. Măsura este în vigoare cel puțin până la jumătatea lunii august.

Grecia este destinație Covid-Free

„Pe partea sanitară grecii sunt bine pregătiți, înțelegând că turismul este salvarea economiei lor. La ei, raportările zilnice de persoane infectate sunt de  20-50 de persoane. Paradoxal, în toată luna iulie au fost doar 60 de cazuri de români depistați pozitiv, din zecile de mii de turiști care și-au petrecut vacanța acolo”, anunță Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45.

Cursele charter oferite de agenție până spre finalul lunii septembrie sunt pline în fiecare săptămână, indiferent că au plecare din București, Cluj-Napoca ori Iași. Într-un program last minute, Paralela 45 oferă variante de vacanță cu avionul spre insule care încep de la 434 de euro/persoană.

Cazare și cu 300 de euro pe săptămână, și cu 300 de euro pe noapte

Cazările simple ori de lux, dar cu o puternică amprentă locală, sunt un alt avantaj al destinației. Poți să plătești 300 de euro pe săptămână, poți să plătești și 300 de euro pe noapte într-un hotel de lanț, proprietatea unei familii elene cu business în turism de generații. Indiferent de prețul plătit, grecii sunt la fel de ospitalieri.

„Grecia este cunoscută ca fiind una dintre cele mai accesibile destinații pentru români. Raportul calitate – preț este foarte bun. Unitățile de cazare din portofoliul nostru sunt atent selectate pentru a oferi servicii foarte bune, sunt alese practic după preferințele clienților noștri”, spune Cosmin Vasile, manager de destinație Grecia la Hello Holidays.

În parteneriat cu hotelierii greci, agenția a păstrat pentru toată vara reducerile lansate înainte de pandemie. În limita locurilor disponibile, pachetul pentru Grecia, cu transport cu autocarul, costă cu 50% mai puțin. De exemplu, o vacanță de o săptămână în Insula Thassos cu autocarul, pentru o familie cu un copil, costă 477 de euro, la un hotel de trei stele cu mic dejun; în Tolo, Peloponez, 545 de euro, la un hotel de trei stele cu demipensiune; în Insula Evia – 297 de euro/studioul, cu self catering.

Plajă și sporturi de apă

Un sejur în Grecia nu înseamnă doar plajă și bucătărie locală, shopping și socializare cu localnicii. Agențiile de turism le oferă clienților și alte opțiuni pentru petrecerea unui sejur cu adevărat memorabil în insulele grecești, în funcție de personalitatea și pasiunile lor.

„Nu mulți turiști se gândesc la Grecia ca la un loc absolut perfect pentru practicarea sporturilor acvatice, dar ar trebui să o facă. Insulele grecești, dar și coastele țării, oferă condiții naturale ideale pentru windsurfing, kitesurfing, parasailing. Și aici aș putea recomanda insula Tinos – paradisul surferilor din întreaga lume, plaja Agios Theologos din Kos, Insula Lemnos, Insula Ikaria (se ajunge cu feribotul din Atena), superba Insulă Karpathos”, spune Lucian Boronea, proprietarul agenției Accent Travel&Events.

Două insule absolut superbe sunt Paros şi Antiparos, ferite complet de turismul de masă. Aici, pe lângă windsurfing și kitesurfing, se pot face excursii la Laguna Albastră, se pot vizita carierele de marmură sau se poate lua cina în zona Naoussa, vechiul port de întâlnire al piraților din Marea Mediterană.

Grecia este ideală pentru iubitorii de călătorii

O altă recomandare făcută de Accent Travel&Events este sudul Insulei Rhodos, zona Prasonisi, unde se întâlnesc Marea Egee cu Marea Mediterană, locul ideal pentru pasionații sporturilor acvatice combinate cu vânt, și unde se pot descoperi restaurante locale excelente în satele din zonă.

Dacă doza de adrenalină este prea mare, o plimbare cu bărcile cu vele între minunatele insule ale Greciei, cu priveliștea unui apus sau a unui răsărit de soare, va rămâne toată viața în memoria oricărui iubitor de călătorii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii