Cautare
, Contributor

Timp liber |
|

În vacanţă cu copilul… Dar unde?

Sunt o mamă căreia îi place să călătorească împreună cu copilul. Când am descoperit că și soțul meu e molipsit de același „microb“, parcă pasiunea a devenit și mai mare. Așa am luat la colindat lumea întreagă, întâi în doi și, de un an, în trei. de Ramona Dănăilă  
 aboneaza-te
vacanta cu copilul IMG-20160920-WA0017

Nici n-a venit bine pe lume juniorul nostru, că am și pornit cu toții pe drumuri… întâi mai aproape de casă și, pe măsură ce prindeam mai mult curaj, tot mai departe. Și cum sezonul vacanțelor a început deja, iar părinții încep căutările celor mai potrivite destinații, iată câteva sugestii pentru plecările în familie, verificate și testate pe propria piele. Dacă vă doriți o vacanță cu cei mici, dincolo de granițe, avem câteva propuneri interesante.

O zi în satul de vacanță al lui Popeye marinarul

Prima dată când am prins curaj să ieșim cu piticul, la nici trei luni ale lui, am ales Malta. Aflasem noi că e o insulă frumoasă, nu prea departe de țară și cu zbor direct din București. S-a dovedit o alegere perfectă pentru vacanțele cu cei mici. Nu doar pentru plajele cu nisip fin, marea liniștită, piscinele naturale, peisajele spectaculoase și orașele medievale, ci mai ales pentru că, într-un sătuc din nordul insulei, copii de orice vârstă nu au timp să se plictisească. Satul lui Popeye – locul unde a fost filmat muzicalul Popeye, în anii ’80, este acum parc de distracții și muzeu în aer liber. Spectacole cu păpuși, mini-teren de golf, întâlniri cu personajele din Popeye, locuri de joacă pentru copii, acces pe acoperișul celei mai înalte case din sat sau plimbare cu bărcuța în jurul golfului, toate sunt posibile pe lângă cele câteva căsuțe vesele și colorate ce răsună de râsetele copiilor încântați.

Treasure Hunt în Cetatea Bastiliei din Grenoble

Pentru cei împătimiți de aventurile montane, recomandăm un loc superb, dar puțin mai greu accesibil pentru copiii cu vârste foarte mici: vârful Aiguille du Midi, în apropiere de Grenoble. Cei mai mici au, însă, și ei vârful lor de cucerit: cetatea Bastiliei, unde se poate ajunge pe jos, cu mașina sau cu telegondola. Sus se organizează sesiuni de Chasse au Trésor (Căutare de comori), curiozități istorice, plimbări prin Cavele Mandarin sau vizite la muzeul Acrobastille. Nici vederea spre orașul Grenoble nu e deloc de neglijat.

Lecția de ecologie din Hong Kong

La aproape șase luni ale lui Albert, am ajuns în Hong Kong. Nu ni s-a părut chiar cel mai primitor oraș pentru copii, dar are un loc unde sigur aș recomanda oricărui părinte să meargă cu cei mici: rezervația naturală Wetland Park, simbol al turismului verde și al ecologiei. Parcul întruchipează o călătorie peste lumea acvatică, pe poduri de lemn ce se întind deasupra a 60 hectare de lacuri, printre specii de pești, fluturi, păsări și animale acvatice. Casă a păsărilor migratoare pe timp de iarnă, rezervația adună în prezent 238 de specii, iar cea mai exotică atracție este Pui Pui, un crocodil „localnic”.

O zi la Zoo, în Berlin

O destinație pentru copiii de toate vârstele este Grădina Zoologică din Berlin. Marea varietate de animale, de la ursul polar sau girafe la pinguini și morse, condițiile  lor de trai apropiate de cele naturale, i-au adus statutul de cel mai mare zoo din Europa și de participant la conservarea unor specii de animale pe cale de dispariție. În plus, copiii au posibilitatea să mângâie căprițele sau poneii care se plimbă neîngrădiți, să hrănească rinocerii cu fructe oferite de îngrijitori sau să asiste la spectacolul mesei de prânz a leilor de mare. Rezervați-vă aici o zi întreagă, dacă vreți să participați la activitățile pe care grădina le pune la dispoziție.

Parc de distracții… la înălțime, în Barcelona

Barcelona e locul în care nici cei mari, nici cei mici nu se pot plictisi. Odată ajunși aici, ne-am dorit neapărat să urcăm cu Albert în vârful colinei Tibidabo, cunoscut și ca Muntele Magic. Nu doar pentru cea mai bună vedere spre oraș și mare, ci și pentru că, la baza impozantei catedrale din vârf se găsește unul din cel mai vechi parcuri de distracție din lume. Copiii nu vor ști ce să aleagă întâi, de la carusele, trambuline, trenulețe, mașinuțe, roller coaster tematic, montagne russe sau roata Giradabo, până la un „zbor” cu Avió, primul simulator de zbor din istorie. Toate atracțiile sunt dispuse pe șase nivele, oferind o vedere impresionantă spre cartierele Barcelonei. Nici iubitorii de teatru de stradă sau cinema 4D nu sunt neglijați, iar cei mai pofticioși au de ales dintr-o listă variată de restaurante și zone de picnic. Este, însă, important de știut că fiecare atracție din parc impune o limită minimă de înălțime pentru acces, așa că noi l-am măsurat pe juniorul nostru, înainte de a ne aventura în mijlocul distracției.

Acestea sunt locurile pe care noi vi le propunem pentru călătoriile din această vară, dar vă invităm să ne urmăriți pe www.parinticalatori.ro unde adăugăm noi sugestii și detalii din călătoriile noastre. Între timp, vă dorim o vară plină de experiențe pe cât de interesante, pe atât de plăcute, fără evenimente nedorite și copii fericiți și dornici de descoperiri! Pentru că piticoții din viața noastră nu ne complică excursiile, ci le fac mai frumoase!

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii