Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

V12 Vantage S, cel mai rapid supercar Aston

Aston Martin V12 Vantage S
Acesta este cel mai rapid Aston Martin de serie din istorie. Exceptând ediția limitată One-77, desigur.

După o serie de teasere misterioase Aston Martin a prezentat primele fotografii și informații oficiale cu V12 Vantage S. Acesta este lansat în anul centenarului Aston și devine cel mai mai rapid model de serie al constructorului britanic. Celebrul motor Aston V12 de șase litri este folosit din nou de către Aston și deja este momentul să ne întrebăm serios dacă britanicii vor construi vreodată și un alt propulsor…

Galerie foto Aston Martin V12 Vantage S

V12 Vantage S are 573 CP și 620 Nm, valori transmise către roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze de tip manuală-robotizată cu șapte trepte: Sportshift III AMT. Nu a fost confirmată oficial valoarea exactă pentru 0-100 dar constructorul promite că va fi o cifră sub patru secunde. Viteza maximă a fost anunțată totuși: 330 km/h.

Suspensiile reglabile au fost create împreună cu Bilstein iar sistemul de frânare este Brembo. Jantele cu design special pot fi încălțate cu anvelope Pirelli – all-weather sau semi-slick-uri. Capota motorului este stilizată special la fel și spoilerele. Sistemul de evacuare se anunță foarte zgomotos și a fost reproiectat pentru a fi mai ușor. Vedeți aici o mică mostră auditivă pentru evacuare în primul video oficial.

Toată mașina cântărește doar 1.665 kg. Grila motorului este mai mare pentru că motorul V12 are nevoie de o mai bună aerisire iar forma sa a fost inspirată de cea a proaspătului concept CC100.

Interiorul nu este modificat față de cel al mașinii pe care acest model o va înlocui – V12 Vantage. Se pot comanda scaune ultra-ușoare, tapițerie Alcantara sau piele cu o cusătură cu nuanță contrastantă și un pachet de inserții din carbon veritabil. Încă nu a fost anunțat prețul oficial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii