FacebookTwitterLinkedIn

Platforma Industrială de la Mioveni deține un sistem performant de automatizare a activității, susținut în prezent de un număr de 800 de roboți industriali și AGV-uri (vehicule autoghidate care transportă piese de-a lungul unui circuit fix). Uzina Vehicule Dacia produce în medie 350.000 de autovehicule pe an, dintre care 325.500 merg către export. Fabrica a cunoscut un proces continuu de robotizare, început în urmă cu mai bine de șapte ani, căpătând astfel statutul de „Uzina Viitorului”.

Deși tehnologizarea a deținut un real succes, compania susține și investește în resursa umană. De la începuturile anilor 2000 au fost înregistrate 3 milioane de ore de training: „Investim în oameni și în abilitățile lor pentru a se continua astfel procesul de modernizare continuă. Este o schimbare a modului în care operăm și în care gestionăm noile tehnologii și de aceea avem nevoie de oameni bine pregătiți”, a declarat Antoine Doucerain, General Manager al Automobile Dacia şi Group Renault România.

În Uzina de la Mioveni se produc 80 de modele distincte de autovehicule, în funcție de tipul de motorizare ales de client, gradul de echipare, aparatul de bord. Automobilul Dacia este comercializat în 44 de țări. În România, cele mai vândute modele în segmentul lor de piață sunt Logan, Sandero și Duster.

Citește și: Dacia- istoria unui jumătate de secol de existență

Cumulând, din anul 2000, investițiile realizate de către Grupul Renault în România se ridică la 2,8 miliarde de euro. Valorea reprezintă atât de investiții în noile produse (mașini, motoare, cutii de viteze etc.), cât și de investiții în optimizarea procesului de producție (condiții sociale, automatizare, calitate, reducere de costuri si integrarea de noi tehnologii).

Anul trecut Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde lei, în creștere cu 11,45% față de anul 2016. 2018 marchează aniversarea a jumătate de secol de existență a brandului Dacia.

Vezi și: Antoine Doucerain este numit director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România