Cautare
, Contributor

Energie |
|

UTA lansează operațiuni directe în România

Grupul german UTA, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de carburant și de servicii din Europa, anunță demararea operațiunilor pe piața din România.
rsz_volker_huber_ceo_uta

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, demararea operațiunilor directe în România. Potrivit reprezentanților companiei, cardurile UTA au o rețea largă de acceptare inclusiv în România, pe lângă alte 39 de țări europene. Printre cele peste 700 de stații afiliate în România se numără cele din rețelele OMV, MOL, Lukoil și Gazprom, precum și multe stații de benzină independente.

Vânzările retail ale MOL România au crescut cu 16% în T3

”România este o piață cu mare potențial, există un număr mare de companii care efectuează transporturi de mărfuri și pasageri, atât local, cât și internațional. Transportatorii români au o reputație foarte solidă și sunt competitivi pe piața europeană a transporturilor. Cum UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de carburant și de servicii pentru transportatori, am urmărit cu interes dezvoltarea pieței din România în ultimii ani. În urma parteneriatului nostru cu grupul Edenred, care a achiziționat un pachet de 34% din acțiunile UTA în 2014, am câștigat o poziție unică în România și am decis să ne bazâm pe experiența Edenred, care este unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii B2B pe piața locală, și să demarăm operațiuni directe în România. Avem ambiții mari în România și vom dedica toate resursele necesare pentru a le îndeplini”, a declarat Volker Huber, CEO al grupului UTA.

UTA are aproximativ 400 de angajați și procesează lunar peste 3 milioane de tranzacții cu cardurile. Cu o cifră de afaceri anuală de 3 miliarde de Euro în 2014, compania este deținută în proporție de 51% de familiile fondatoare, 34% de Grupul Edenred și 15% de Daimler AG

Ce apreciază și ce îi nemulțumește pe români la benzinării?

Înființată în 1963 in Kleinostheim/Main, Germania, UTA furnizează carduri full-service pentru transportatorii de mărfuri și pasageri. Cardurile UTA asigură decontarea fără numerar pentru alimentarea cu carburant și pentru servicii diverse în peste 51.000 de puncte de acceptare afiliate în 40 de țări europene, precum și decontarea taxelor de drum, servicii de reparații auto, asistență de urgență și tractare și multe alte servicii pentru vehicule comerciale.

În plus, UTA asigură servicii esențiale cum ar fi rambursarea de TVA și accize la motorină, prin care companiile de transport își optimizează fluxul de numerar.

UTA deservește în prezent peste 81.000 de companii client și a emis mai mult de 1 milion de carduri și alte sisteme de decontare, pentru care asigură o rețea de acceptare foarte largă, cu stații de alimentare echipate corespunzător pentru camioane, în toată Europa.

Prima stație Nobel Oil, inaugurată la Iași

Cardurile și serviciile UTA sund adresate atât operatorilor de flote de mari dimensiuni, cât și celor cu flote de dimensiuni medii sau mici, pentru care cardurile asigură autonomie deplină în realimentarea cu carburanți și servicii auto pe întreg teritoriul european, eliminând dependența de un singur brand de stații de benzină.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii