FacebookTwitterLinkedIn

Anunțată pe 13 decembrie 2016, tranzacția are o valoare totală de 7,3 miliarde de euro, iar Deloitte a estimat valoarea achiziției din România la 850 milioane de euro. Tranzacția a primit deja acordul Comisiei Europene.

SABMiller deținea în țara noastră unul dintre cei mai importanți producători de bere Ursus Breweries, afacere pe care o preluase acum 20 de ani. Ursus Breweries a ajuns la o cotă de piață de 30%, datorită unui portofoliu care cuprinde mărci de tradiție, precum Ursus, Timişo­reana, Ciucaş, Azuga și Stejar, dar și a unor branduri internaționale – Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Pilsner Urquell şi St Stefanus. În 2015, afacerile Ursus Breweries s-au ridicat la aproximativ 355 milioane de euro, iar profitul la 10 milioane de euro.

Operațiunile Asahi în ECE vor fi coordonate de la Praga, prin Asahi Breweries Europe.

Această tranzacție consolidează poziția Asahi în Europa, după ce, anul trecut, fabricantul de bere japonez a fost de acord să plătească 2,55 miliarde de euro pentru brandurile Peroni și Grolsch AB InBev, respectiv operațiunile SABMiller din Italia, Olanda și Marea Britanie, care a inclus în principal mărcile Peroni, Grolsch și Meantime.

Asahi Group Holdings are operațiuni în peste 100 de țări, în producția de bere, băuturi alcoolice, băuturi răcoritoare și produse alimentare. 

Cea mai mare tranzacție din 2016, din România: Japonezii de la Asahi cumpără berile Ciucaș, Timișoreana și Ursus într-o tranzacție internațională de 7,3 mld euro

Cele mai mari trei tranzacții cu firme din România, din 2016