FacebookTwitterLinkedIn

Ursula von der Leyen: „Am vești bune pentru România! De mâine (1 decembrie – nota red.), România poate accesa 3 miliarde de euro în cadrul programului SURE. Asta spune firmelor sănătoase din România să nu își concedieze angajații, să îi mențină în companie chiar dacă nu este suficient de lucru pentru că prin SURE noi vom subvenționa salariile iar la finalul crizei, când piața își va reveni și în companie există deja personalul calificat, atunci compania poate prelua comenzi. Asta e foarte important pentru a putea supraviețui acestei crize. În total, România va primi 4 miliarde de euro prin SURE. Acum o primă tranșă, și după ceva vreme o a doua”, conform Radio România Actualități.

Ursula von der Leyen: „Pachetul total alocat pentru SURE este de 100 de miliarde de euro pentru mai multe state membre, dar pachetul mai mare de fonduri este NextGenerationEU (UE-Generatia Viitoare).

Pentru România, UE-Generatia Viitoare înseamnă 32 de miliarde de euro din granturi și împrumuturi. Știu că România lucrează în prezent la Planul Național de Redresare și lucrăm la priorități ca investiții în Pactul Verde, în digitalizare și în rezistența întregii economii. Acesta este pachetul major de care e nevoie ca să ieșim din criză mai puternici decât eram înainte.”