FacebookTwitterLinkedIn

Ce v-a determinat să investiți într-un business hub și ce va reprezenta acesta pentru piața locală?

În cei peste 13 ani de activitate pe piața imobiliară din vestul României, am dezvoltat și construit proiecte pe toate segmentele pieței, de la ansambluri rezidențiale care cumulează peste 700 de apartamente și clădiri de birouri – precum sediul SSI Schaeffer România – până la hoteluri, hale și spații industriale pentru companii din industria automotive.

Ca antreprenor în domeniul IT&C, producție de software și unul dintre resellerii autorizați Apple în România, am ajuns să cunosc îndeaproape cerințele unei companii IT, de la modul de lucru, până la spațiul cel mai optim pentru desfășurarea activității.

În același timp, cererea de spații moderne de birouri în regiune înregistrează un trend puternic ascendent. Astfel, am realizat conceptul Vox Technology Park – un proiect de birouri cu o suprafață închiriabilă de peste 26.000 de metri pătrați, care va fi unic pe piața locală la momentul finalizării sale în decembrie 2017.

Cum s-a transformat mediul de afaceri din Timișoara și regiune în ultimii ani?

Timișoara beneficiază de toate atuurile pentru a deveni un magnet pentru companiile care activează aici: reprezintă o considerabilă piață potențială pentru investitori, este un  important centru universitar și oferă un acces facil și rapid către piețele vestice.

Există numeroase companii care doresc să își relocheze activitatea într-un business hub modern sau care iau în calcul extinderea la nivel regional, ținând cont de oportunitățile existente. Astfel, Timișoara și regiunea de vest au devenit din ce în ce mai atractive pentru mediul de business, deschiderea unui birou aici reprezentând o investiție sigură în viitor.

Ce va aduce diferit pe piață Vox Technology Park?

Am gândit încă de la început Vox Technology Park ca destinația ideală pentru o companie care dorește un spațiu de birouri modern și sofisticat, proiectul reprezentând noua generație a spațiilor de birouri din Timișoara.

Când angajații tăi prosperă, și business-ul prosperă, iar Vox Technology Park va redefini mediul de lucru din vestul țării, în contextul în care sediul unei companii a devenit un factor de retenție a angajaților, dar și un element cheie în creșterea productivității.

Clădirea va dispune de 3.500 de metri pătrați pe etaj, cea mai mare suprafață disponibilă spre închiriere în Timișoara. De ce constituie acest aspect un avantaj pentru viitorii chiriași?

O suprafață mare disponibilă pe etaj, ca și cea pe care Vox Technology Park o pune la dispoziția viitorilor chiriași, reprezintă un avantaj competitiv deloc de neglijat, fiind un element cheie care oferă companiilor flexibilitate și posibilitatea de extindere facilă în viitor, fără o perturbare a activității sau costuri suplimentare.

Mediul de lucru contribuie din ce în ce mai mult la productivitatea unei companii. Care sunt punctele forte pe care mizează noul business hub?

Vox Technology Park va constitui un mediu de lucru prietenos, dispunând de o serie întreagă de facilități care vor întregi conceptul său unic pe plan local: o zonă comercială la parterul celor două corpuri de clădire, sală de fitness dedicată persoanelor care vor lucra în noile spații, săli de conferințe, restaurant și cafenea, precum și o terasă amplasată la ultimul etaj.

Am acordat o atenție deosebită tuturor detaliilor care fac diferența dintre un simplu sediu de companie și un mediu de lucru propice dezvoltării, de la spațiile inteligent compartimentate, la nivelul de zgomot, temperatura optimă și amplasamentul birourilor, astfel încât să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

Companiile care își vor stabili sediile în Vox Technology Park vor avea și costuri mai reduse de întreținere și funcționare, comparativ cu alte spații de birouri. Atenția acordată mediului înconjurător și dorința de a le oferi companiilor un mediu de lucru eficient au făcut ca proiectul să fie conceput conform normelor sustenabile BREEAM, calificativul “Very Good”, ceea ce se transpune printr-o eficiență energetică ridicată.
Ne propunem să dezvoltăm acest business hub nu doar pentru a întemeia un centru important pentru cei care vor investi în Timișoara, dar și pentru a asigura viitorul tinerilor  absolvenți, care nu vor mai fi nevoiți să plece peste graniță pentru a se angaja la o companie prestigioasă. Vox Technology Park va însemna pentru viitorii angajați un mediu de lucru sigur, pentru investitori un potențial mediu de afaceri, iar pentru comunitate progres, care începe astăzi.