Cautare
, Contributor

Gadget |
|

Următoarea actualizare majoră a sistemului de operare Windows Phone va debuta înainte de sărbătoriile de iarnă

nokia-wp.jpg
Microsoft a lansat recent Windows Phone 8 și a anunțat actualizarea Windows 7.8 pentru cei care folosesc terminale care rulează WP 7.5 Mango. Potrivit unor surse, compania va lansa o nouă actualizare majoră a platformei sale mobile înainte de sărbătorile de iarnă din acest an. 

Însă înainte să lanseze următoarea actualizare majoră a WP, Microsoft trebuie să rezolve cîteva probleme ale versiunilor existente.

Actualizarea WP 7.8 a fost oprită din cauza unor probleme tehnice (mai precis live tile-urile nu se actualizează sau îngheață), iar platforma WP8 are și ea bug-urile sale.

Utilizatorii se plâng că există în memoria internă a telefoanelor care ruleaza WP8 o zonă numită ”Other”. În această zonă sistemul salvează anumite fișiere “misterioase”, posibil temporare. Zona crește din ce în ce mai mare până când utilizatorii se trezesc că nu mai au spațiu disponibil. Microsoft a anuțat că va remedia problema într-o actualizare viitoare.

Un dezvoltator a găsit o soluție la problemă. Aplicația Shrink Storage forțează subrutinele sistemului de operare să ceara curățarea zonei “Other”. Apoi telefonul se restartează și se eliberează, în funcție de modelul terminalului, de la câteva zeci de MB până la un GB sau mai mult.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii