FacebookTwitterLinkedIn

În contextul potenţialului uriaş de afaceri oferit de piaţa asiatică, producătorul de rulmenţi a participat la Târgul Internaţional al Industriei Rulmenţilor din China unde a prezentat produsele şi oferta URB, precum şi investiţiile importante în noua tehnologie. În 2011, compania a exportat rulmenţi în valoare de cinci milioane de euro în China şi estimează că această valoare va depăşi şapte milioane de euro în 2012.

Află cum au reuşit doi antreprenori români să-şi transforme afacerea locală într-un business global, datorită unei inovaţii în domeniul vidării oţelului lichid

La sfârșitul anului trecut, fabrica de rulmenţi Bârlad a câştigat Trofeul de Onoare acordat de către Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), ca urmare a creșterii de patru ori a capacităţii de export în perioada post-privatizare, potrivit reprezentanților companiei. ”Și în 2012, vom repeta performanța de anul trecut, de 45 de miliarde de euro la export, maximum istoric de până acum. Menţionez că şi în condițiile factorilor nefavorabili, România a reușit totuși să-și mențină volumul de export din anul anterior, record al întregii istorii a țării”, spunea, la sfârșitul anului trecut, Mihai Ionescu, Secretar General ANEIR.

Află care este singurul producător de alumină din România

.Recent, URB Group a anunţat că va investi 50 de milioane de euro în noua fabrică de rulmenţi din India, a patra după România, Turcia şi Ungaria. Managementul URB se aşteaptă ca această investiţie să genereze o cifră de afaceri de 200 de milioane de dolari în următorii cinci ani. ”Pasul următor este pătrunderea pe piaţa asiatică şi deschiderea unui nou punct de producţie în India, zone care sunt punctate şi în strategia de extindere a grupului”, declară Ismail Hakki Tuyun, director financiar URB Group.

Rulmenţi Bârlad, care are 2.380 de angajaţi, a avut în 2011 un profit brut de 5.676.139 euro şi a vândut 14.770.000 de rulmenţi. Fabrica de la Bârlad are în portofoliu peste 7.000 de tipuri de rulmenţi, în peste 20.000 de variante.