Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Upstairs at Eric’s: fostul CEO Google achiziționează cu 27 de milioane de dolari un penthouse în Manhattan

Cu noul apartament, fostul CEO Google, Eric Schimdt, își completează portofoliul imobiliar evaluat la peste 200 de milioane de dolari.
schmidtnyc_14

Situat în NoHo, unul dintre cele mai elegante cartiere din New York City, penthouse-ul are o suprafață de aproape 600 de metri pătrați, repartizați pe două niveluri. Taxele anuale pentru acest apartament depășesc 200.000 de dolari.

Apartamentul cu patru dormitoare, patru băi mari și două băi mici a fost vândut de Michael Daffey, fost director la Goldman Sachs, care a câștigat o avere în ultima vreme din Bitcoin și a achiziționat recent vila lui Jeffrey Epstein din Upper East Side, pentru 51 de milioane de dolari.


Situat la ultimul nivel, apartamentul beneficiază nu doar de vedere splendidă asupra împrejurimilor, ci și de terase cu suprafețe impresionante – cea de pe acoperiș este dotată cu un bazin încălzit. Dormitorul principal și biroul au șeminee, iar bucătăria este utilată cu electrocasnice high-end, inclusiv cu un espressor încorporat.

În vârstă de 66 de ani, Eric Schmidt posedă o avere estimată de Forbes SUA la aproape 25 de miliarde de dolari și este un important investitor în domeniul imobiliar. Pe Coasta de Est, Schmidt este proprietarul unei reședințe cu ieșire la ocean, în Miami, și al unei vile în Nantucket. În Manhattan, mai are două penthouse-uri în districtul Flatiron: unul pe care l-a cumpărat cu 14,6 milioane de dolari și care a apărut în filmul lui Oliver Stone, „Wall Street: Money Never Sleeps”; cel de-al doilea este situat chiar sub acesta și a fost achiziționat în 2014 cu 8,9 milioane de dolari.


Eric Schmidt locuiește pe Coasta de Vest, în Atherton, California, una dintre cele mai scumpe zone din SUA, potrivit experților imobiliari. Pe lângă reședința principală, mai deține două vile în Montecito, una pe care a cumpărat-o în 2007, cu 20 de milioane de dolari, de la Ellen DeGeneres, și încă una pentru care a plătit anul trecut 30,8 milioane de dolari.

Alte două proprietăți ale fostului CEO Google se află în Los Angeles: una este fosta reședință a actorului Gregory Peck, pe care a cumpărat-o în 2014 cu 22 de milioane de dolari, cealaltă este Jay Paley Residence, casa fondatorului postului de televiziune CBS, achiziționată la începutul acestui an cu 61,5 milioane de dolari.

Cum New York Post spune că noua achiziție a lui Schmidt este o investiție, se pare că fostul CEO Google nu-și va invita prietenii… Upstairs at Eric’s.

P.S. Upstairs at Eric’s este titlul albumului cu care debuta în 1982 duo-ul britanic synthpop Yazoo, alcătuit din Alyson Moyet, una dintre cele mai aparte voci feminine din muzica pop, și compozitorul și orchestratorul Vince Clarke (ex-Depeche Mode, a fondat mai apoi trupa Erasure).


Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii