Cautare
, Contributor

Industrie |
|

UPS a achiziționat compania britanică Freightex

Grupul american de logistică UPS a anunțat achiziționarea companiei britanice Freightex, specializată în furnizarea de servicii de transport rutier de mărfuri over-the-road. Oficialii grupului nu au oferit presei detalii financiare legate de tranzacție.
UPS logistics shutterstock_258313220

Odată cu această tranzacţie, UPS vizează consolidarea prezenţei sale atât pe piaţa din Marea Britanie, cât și pe cea europeană de servicii logistice pentru terţe părţi (3PL) şi de intermediere în transporturile rutiere over-the-road.

„Marea Britanie şi Europa sunt pieţe 3PL strategice de creştere pentru UPS, existând o oportunitate semnificativă transfrontalieră”, a declarat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer.

Piaţa europeană 3PL a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2016. Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie şi piaţa totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piaţa globală şi este de aşteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii şi transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere. 

UPS este prezent pe piața din România din 1990 și operează în mod direct începând cu anul 2008. Centrele UPS din România se conectează la rețeaua globală UPS prin intermediul zborurilor zilnice dedicate de pe aeroporturile Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca. UPS România are aproximativ 140 de angajați și o flotă compusă din 100 de autovehicule.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii