Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

UPDATE Terenul şi clădirea Hotel Ambasador, aripa dinspre Ciclop, restituite în natură

Hotel_Ambasador_(640x427).jpg
Moștenitorii arhitectului Arghir Culina, fost proprietar al Hotelului Ambasador, au primit în natură aripa hotelului dinspre ”Ciclop”. Aripa ”Patria” a hotelului rămâne la SC Ambasador SA.

Sursa foto: http://creativecommons.org

UPDATE

Reprezentanții Societatății Comerciale  Ambasador  S.A,. care detine Hotelul Ambasador din Bucuresti, privatizata în întregime în anul 1995 ne-au trimis un comunicat de presă,pe care îl redăm în continuare:

” După 4 ani de la privatizare, foștii moștenitori ai  Arh. Arghir Culina, au declanșat o acțiune în revendicare pentru 1/2  din Hotelul Ambasador  – aripa dinspre Ciclop refuzând să solicite despăgubiri la AVAS.
 
 După mai multe hotărâri judecătorești contradictorii ale instanțelor judecătorești și după 14 ani de procese, decizia de retrocedare a imobilului  a rămas definitivă și irevocabilă, S.C. Ambasador S.A. fiind obligată la restituirea către foștii moștenitori a unei părți din Hotelul Ambasador – partea dinspre Ciclop.
 
 Conducerea SC Ambasador S.A. a solicitat în data de 22.05.2013 moștenitorilor fostului proprietar o întrevedere în vederea predării imobilului retrocedat în cel mai scurt timp posibil.
 
 În urma acestei întâlniri , s-a ajuns la concluzia că trebuie cerută opinia unor experți în vederea predării imobilului retrocedat, către noii proprietari.
 
La următoarea întâlnire, se vor stabili toate detaliile în vederea executării pe cale amiabilă a deciziei instanței judecătorești.

În prezent Hotelul Ambasador funcționează cu 99 de camere complet renovate în aripa Patria, asigurând servicii turistice la cel mai înalt nivel în urmă unei investiții semnificative.
 
Predarea imobilului retrocedat nu va prejudicia în nici un fel turiștii Hotelului Ambasador și nici veniturile S.C. Ambasador S.A., ținând cont că în ultimii 5 ani, media gradului de ocupare în hotelurile din București a fost sub 50%.
 
Conform actualei legislații, societatea va fi despăgubita de Autoritatea pentru Administratea  Activelor  Statului în conformitate cu dispozițiile art.32 indice 4 din OUG nr.88/1997 modificată și completată de Legea nr.99/1999, noii proprietari urmând a întreprinde demersurile legale în vederea desfășurării unei activități comerciale în partea de clădire retrocedată.

 Textul inițial al știrii:

Imobilul compus din teren în suprafaţă de 520 de metri pătrați şi clădirea cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naționalizare prin admiterea irevocabilă a acțiunii în revendicare şi redobândit în natură. Clădirea a fost edificată între anii 1937-1939, fiind proiectată de către proprietar, arhitect de profesie, și a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

Află ce clădire reprezentativă pentru București a proiectat Arghir Culina

După  10 ani de judecată, eforturile avocaților din cadrul Zamfirescu Racoți & Partners au fost încununate de succes, Înalta Curte de Casație și Justiție confirmând prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de S.C. Ambasador S.A., A.V.A.S. și Ministerul Finanțelor Publice) soluția pronunţată încă din anul 2003 de către Tribunalul Bucureşti, Secţia a III –a Civilă  şi  confirmată de către Curtea de Apel București, Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, în anul 2012. Drept  consecință, S.C. AMBASADOR S.A. a fost obligată să lase reclamanților în deplină proprietate și liniștită posesie imobilul menționat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador.

Află mai multe despre arhitectul Arghir Culina

“Am fost convins încă de la momentul în care am preluat acest demers judiciar că probele și argumentele juridice invocate sunt apte să ducă la restituirea în natură a imobilului de care fostul proprietar fusese în mod injust deposedat. Epopeea revendicărilor şi multiplele şicane cu care am fost confruntaţi a făcut însă ca mulţi dintre succesorii ce figurau ca reclamanţi în cauză să nu supravieţuiască fericitului deznodământ”, a declarat domnul avocat Călin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei de proiect.

Echipa de avocați care a gestionat acest proiect a fost compusă din Călin-Andrei Zamfirescu, Asociat senior ZRP, Cosmin Vasile, Asociat coordonator ZRP, şi Antoniu Obancia, Asociat ZRP.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii