FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE, 23 iunie, ora 17:

TAROM anunţă că SITA a repus în funcţiune sistemul DCS (Departure Control System) după 4 ore de nefuncţionare, cursele urmând să înregistreze, conform calculelor companiei, întârzieri între o oră şi 2 ore şi 30 de minute, potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES.

“Compania TAROM anunţă remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, de către partenerul nostru SITA. Operaţiunile de procesare a pasagerilor au fost reluate. Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale TAROM raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi. Echipa TAROM depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. În acelaşi timp echipele noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, se menţionează în comunicat.

Compania TAROM anunţă întârzieri pe toate cursele din cauza indisponibilităţii sistemului SITA (Departure Control System) la nivel mondial, conform unui comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

„Operaţiunile de Check-In şi Boarding sunt suspendate până la rezolvarea problemelor care fac sistemul SITA nefuncţional. Compania TAROM le oferă pasagerilor care se află în aceste momente în tranzit asistenţă la sol, în conformitate cu normele internaţionale. Până la repunerea în funcţiune a sistemului global SITA, orice compania aeriană care operează în acest sistem nu va putea verifica eligibilitatea pasagerilor, nu va putea înregistra pasagerii sau bagajele acestora”, se menţionează în comunicat.

Revenim cu informaţii imediat ce le vom primi de la sediul central SITA din Atlanta, SUA”, adaugă reprezentanţii Tarom, potrivit News.ro.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.