Cautare
, Staff

Lifestyle |
|

UPDATE. Nunta regală: Prințul Harry al Marii Britanii s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle. Cei doi au devenit ducele și ducesa de Sussex

Prințul Harry, fiul prințului Charles și al Lady Diana, precum și al șaselea în succesiunea la tronul Regatului Unit al Marii Britanii, s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle.
Nunta-Regala-Harry-Meghan-ducii-de-Sussex

Regina Elisabeta a II-a, bunica prințului Harry, le-a acordat celor doi titlurile de duce și ducesă de Sussex, precum și titluri nobiliare în Irlanda de Nord și Scoția.

Costurile nunții sunt de 32 de milioane de lire sterline, din care 30 de milioane de lire sterline sunt destinate măsurilor de siguranță.

Ceremonia religioasă s-a desfășurat la capela St George de pe domeniul Windsor, fiind urmărită despre 2 miliarde de oameni, în întreaga lume.

Michael Curry, primul episcop de culoare al bisericii episcopale în Statele Unite, a citat din Martin Luther King Jr.: „Trebuie să descoperim puterea dragostei”, menționează News.ro.

Imaginaţi-vă o lume în care dragostea este calea”, a adăugat Curry.

Piesa „Stand by Be”, lansată în 1961 de Ben E. King, a fost cântată la finalul ceremoniei. Cei doi şi-au jurat legăminte şi şi-au schimbat inelele ca semn al căsătoriei.

Ea a păşit spre altar la braţul prinţului Charles, tatăl lui Harry, deoarece tatăl ei nu a putut să o însoțească. Din parta familiei lui Meghan, a participat doar mama.

Printre invitaţii care au asistat la ceremonia de la Capela St. George a Castelului Windsor s-au numărat Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham.

Cei 600 de invitaţi care au asistat la ceremonia religioasă au sosit în trăsuri din care au coborît în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor, scrie Mediafax.ro. Ei au merge pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.

Prinţul Harry a sosit alături de fratele său mai mare, prinţul William, duce de Cambridge, ambii fiind îmbrăcaţi în uniforme.

Meghan Markle a sosit la Capela St. George în rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung purtat de doi băieţi îmbrăcaţi în negru.

Britanica Clare Waight Keller este creatoarea rochiei miresei. Waight Keller a devenit anul trecut prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy.

Voalul a fost prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumută lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii