Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

UPDATE: Gruia Stoica a fost arestat preventiv

gruia_stoica.jpg
Omul de afaceri Gruia Stoica, președintele Grampet Group (din care face parte şi Grup Feroviar Român) acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Decizia de arestare a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie, potrivit Mediafax.

Hotărârea a fost atacată deja de Stoica, recursul faţă de măsura preventivă urmând să fie judecat de instanţa supremă.

Gruia Stoica a fost reţinut de procurorii anticorupţie, fiind urmărit penal pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), omul de afaceri i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

,,Omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA București, i-a oferit avocatului Boștină Doru-Cătălin suma de 3.000.000 euro, în schimbul influenței pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al S.N.T.F.M. “C.F.R. Marfă” S.A (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a prețului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere, în cadrul licitației. Acest demers avea ca scop, depunerea de către S.C. Grup Feroviar Român S.A., a unei oferte cu un preț cât mai apropiat de cel propus de S.N.T.F.M. „C.F.R. Marfă” S.A., astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate”, se arată în comunicatul DNA.

Stoica a fost reţinut pentru 24 de ore pe motiv că acesta ar fi refuzat să se prezinte la audieri şi va fi fi prezentat la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Avocatul ui Doru Boştină, care este cercetat pentru trafic de influenţă, a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

GFR, compania controlată de Gruia Stoica a participat anul trecut la licitaţia de privatizare a pachetului majoritar de acţiuni (51%) a CFR Marfă. Tranzacţia nu s-a finalizat, în cele din urmă, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii