FacebookTwitterLinkedIn

Industria de publishing, care umplea odată rafturile chioșcurilor și magazinelor specializate în distribuția presei, trece printr-o perioadă dificilă, însă nu neapărat datorită crizei economice, a recesiunii sau a unei restrângeri a bugetului dedicat de cititori pentru ziare și reviste. Principala cauză a acestui declin este schimbarea comportamentului cititorului și diversificarea suporturilor pe care pot fi consumate produsele industriei de publishing. Printul rămâne doar o nișă a nostalgicilor, în timp ce noile generații sunt atrase de conținutul dinamic și interactiv oferit de mediul digital. O platformă software dezvoltată în România vine să susțină procesul de adaptare al industriei de publishing pentru era digitală. twinzAPP a ajuns deja în țări precum SUA, Marea Britanie, Germania și Africa de Sud și este utilizată de publicații importante.

Transformarea acestei industrii, sau mai degrabă adaptarea la cerințele actuale manifestate în piață de către cititorii dispuși să plătească pentru abonamente la surse de conținut digital, a determinat apariția unei nișe pe segmentul dezvoltării de soluții software, mai exact, dezvoltarea de aplicații capabile să asigure un transfer rapid al conținutului din forma tradițională destinată printului într-un format digital atractiv și adaptat gadget-urilor indispensabile pentru omul modern. Nevoia industriei de publishing a fost identificată de un grup de dezvoltatori români care au conceput și au implementat twinzAPP, aplicația dedicată transformării în doar câteva click-uri a ediției tipărite într-o revistă digitală, vizibilă pe dispozitivele mobile Apple, sau pe cele cele care funcționează cu sistemul de operare Android.

Practic, aplicația scutește editorul de orice efort suplimentar. Este nevoie doar de ediția pentru print în format .PDF care se încarcă în aplicație și este transformată în ediție digitală, interactivă, în funcție de parametrii stabiliți de către editor.

Prin funcțiile sale, care susțin adaptarea industriei de publishing la cerințele cititorului digital, twinzAPP a convins companii importante din industrie, companii care au înțeles că viitorul domeniului în care activează este conținutul digital, cerut și apreciat de cititor, iar adaptarea la noile platforme de distribuție este o acțiune care se impune.

Datorită răspunsurilor punctuale pe care aplicația le-a propus industriei de publishing în vederea adaptării la cerințele digitalului, twinzAPP a convins și s-a extins la nivel global, având acum o prezență pe trei continente, Europa, America de Nord și Africa. Astfel, o aplicație software dezvoltată în România a reușit să formeze o companie internațională în creștere care propune inovația digitală într-un mediu oarecum reticent la noile canale de distribuție ale conținutului.

„Ideea din spatele twinzAPP, a venit oarecum natural, din identificarea acestei nevoi a industriei de publishing, nevoie la care am încercat să răspundem prin materializarea unei afaceri. Cea mai mare provocare nu a fost dezvoltarea tehnică a aplicației, ci munca de convingere pe care o ducem zilnic cu editori din piețele în care suntem activi. Majoritatea încă sunt atașați de canalele clasice și acceptă cu greu inovația. Totuși, după ce le prezentăm argumentele și le compară cu experiențele actuale pe care le trăiesc din punct de vedere profesional, încep să se gândească din ce în ce mai serios la alternativa digitală pe care o propunem”, spune Florian Vlad, Managing Director la twinzAPP.

Ambițiile lui Florian Vlad și ale echipei twinzAPP nu se opresc aici. Pe termen scurt se urmărește consolidarea poziției pe piețele din Europa, America de Nord și Africa, în timp ce planurile pe termen mediu și lung vizează o extindere globală veritabilă. Dezvoltatorii companiei lucrează în permanență la implementarea unor noi funcții și facilități care să îmbunătățească în mod constant experiența utilizatorului în beneficiul consumatorului de conținut digital de calitate.