Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

UPC România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în ultimii patru ani în extinderea rețelei

Beneficiile sociale totale generate de investiţiile UPC România, parte a grupului Liberty Global, în internet broadband sunt estimate la 309 milioane de euro, datorate impactului vitezelor mai mari de internet (196 milioane euro), productivităţii crescute (95 milioane euro) şi concurenţei la nivelul preţurilor (18 milioane euro) din România, conform Oxera Consulting.
 aboneaza-te
upc_LOGO_blue-green_RGB

Compania britanică de consultanţă a analizat infrastructura şi investiţiile UPC pe segmentul de internet de mare viteză în perioada cuprinsă între 2013 şi finalul primului trimestru al anului 2017, în România şi în toate ţările europene în care operează Liberty Global.

Nivelul impactului economic total este estimat la 315 milioane euro, ca rezultat al beneficiilor UPC România oferite clienţilor în perioada 2013 – T1 2017. Ca parte a strategiei de extindere a reţelei sale, UPC România a realizat investiţii importante de aproximativ 200 de milioane euro pentru a facilita accesul la servicii digitale, oferind, astfel, în prezent, viteze de internet de până la 500Mbps în toată aria sa de acoperire.

În primul trimestru 2017, toată baza de clienţi UPC a trecut la noul portofoliu având astfel acces la viteze de internet de peste 150 Mbps. Viteza medie de care beneficiază în prezent clienţii UPC este de aproape 300 Mbps.

 „În ultimii patru ani, prin investiţii susținute, am adăugat 1 milion de noi gospodării în aria de acoperire, serviciile noastre digitale fiind disponibile în prezent pentru peste 3 milioane de case. Creșterea s-a realizat, astfel, într-un ritm accelerat, în medie cu 10% în fiecare an”,  a spus Robert Redeleanu, CEO UPC România şi UPC Ungaria.

 În Europa, investiţiile Liberty Global în infrastructură broadband în perioada 2013 – primul trimestru al anului 2017 au generat beneficii sociale în valoare de 7 miliarde de euro. Cercetările independente realizate de Oxera Consulting au subliniat modul în care investiţia în infrastructură digitală a celei mai mari companii de servicii de televiziune şi internet broadband la nivel global aduce beneficii esențiale pentru clienţii şi companiile europene.

Raportul completează lansarea inițiativei globale GIGAWorld, care conturează strategia Liberty Global de a aduce viteze gigabit de internet în ţările europene în care operează. În jur de 50 de milioane de locuinţe din Europa au acces la reţelele de mare viteză ale Liberty Global, iar compania se aşteaptă la conectarea altor câteva milioane în anii următori, prin intermediul programelor de extindere a reţelei anunţate anterior pentru Europa.

GIGAWorld, o lume cu acces larg la internet gigabit de înaltă calitate în care oamenii, dispozitivele și mediul colaborează inteligent, ar putea genera miliarde de euro pentru economia europeană și mondială, potrivit celor mai recente studii ale companiei de consultanță Arthur D. Little (ADL).

ADL estimează că, în circumstanțe favorabile, ciclul de inovație GIGAWorld va genera în Europa dezvoltarea unei piețe de cel puțin 250 miliarde de euro și de până la 660 miliarde de euro pe an până în 2025. La nivel global, se așteaptă ca valoarea să ajungă la 1,3-3,5 trilioane de euro pe an.

În plus, se estimează că noile tehnologii vor îmbunătăți viețile oamenilor, vor dezvolta economia și vor revoluționa segmentul business. Realitatea augmentată, teleprezența virtuală și modul de viață automatizat sunt cele trei tipuri de aplicații care vor fi importante pentru dezvoltarea acesteia. Astfel, utilizarea și buna funcționare a acestor aplicații se va baza pe calitatea rețelelor, care vor trebui să furnizeze servicii esențiale precum lățimea mare de bandă,  fiabilitate înaltă, securitate sporită,  acoperire extinsă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii