FacebookTwitterLinkedIn

CNA a analizat şi aprobat cu unanimitate de voturi, în şedinţa de joi, grilele de cablu ale UPC România, în care nu se regăseşte şi televiziunea de ştiri Digi 24. Acest lucru înseamnă că abonaţii UPC nu vor putea să vizioneze programele difuzate de acest post.

Solicitările UPC de modificare a grilelor sale de cablu au venit ca urmare a publicării în data de 4 februarie a noii liste „must carry” (care stabileşte televiziunile obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, în anul 2014).

Lista „must-carry” a fost publicată de CNA conform articolului 82 din Legea audiovizualului numărul 504 din 2002 şi Deciziei CNA numărul 72 din 2012. Lista „must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH).

Grilele de cablu pentru care UPC România a solicitat avizul Consiliului nu includ trei televiziuni prezente pe lista „must-carry”, respectiv Digi 24, Alfa Omega TV şi Credo TV. De asemenea, la nivel regional, grilele de cablu ale UPC nu includ televiziunea TV Sud Est şi programe regionale ale Digi 24, precum Digi 24 Craiova.