FacebookTwitterLinkedIn

,,Up by Forbes” s-a născut la finalul anului trecut, într-o perioadă în care toată lumea se încăpățâna să ne recite cu înflăcărare toate motivele pentru care ,,printul este pe moarte” și să ne enumere argumente interminabile în favoarea convingerii triste că oamenii nu mai au răbdare să citească, să răsfoiască și să rezoneze cu povești în care cuvintele și fotografiile se întind pe zeci de pagini.

Și totuși, noi am fost mai încăpățânați decât ei și nu ne-am clintit din loc, oferindu-le tuturor un ,,răspuns” de peste 100 de pagini, odată la trei luni. Cu un an în urmă, am creat această revistă trimestrială din încrederea și speranța noastră în capacitatea voastră, a cititorilor noștri, de a aprecia viața bună în doze mici, selectate cu grijă și cu răspundere și prezentate într-o formulă care nu lasă loc de compromisuri.

Ne aflăm acum la cel de-al cincilea număr ,,Up by Forbes”, iar reacțiile voastre ne confirmă că am avut dreptate să credem. Pentru asta, vă mulțumim și vă promitem că șirul de exclusivități și de premiere va continua și în 2014.

Ediția de iarnă 2013-2014, disponibilă din 9 decembrie la toate punctele InMedio, ascunde, ca de obicei, interviuri în exclusivitate, reportaje despre ,,obiecte ale dorințelor noastre” – de la bijuterii rafinate la creații de haute-horlogerie – călătorii în colțuri îndepărtate ale lumii și, mai presus de orice, mult suflet.

Din sumar:

COVER-STORY ,,JOCURILE CELEBRITĂȚII”

Dacă pentru a face un actor de Hollywood să stea la cadru e nevoie să angajezi patru oameni care să decojească 1.800 de banane, să-l îmbraci în costum de scafandru sau să eliberezi un stol de peruși pe costumul lui de un alb imaculat, atunci SAM JONES e gata de orice. Renumit pentru ipostazele extrem de ludice în care a imortalizat mari personalități ale lumii, celebrul fotograf american mai are o misiune în slujba căreia și-a pus toate eforturile: să ne facă să ne recăpătăm apetitul pentru povești frumoase.

MODĂ PE FIRUL APEI

Toți căutăm simplitatea, ea a găsit-o. Personalitatea și stilul inconfundabil al celebrei arhitecte franceze din secolul trecut, Charlotte Perriand, reprezintă inspirația colecției de primăvară de la Louis Vuitton, dar și prilejul de a pune pentru întâia oară în practică celebrul său proiect arhitectural, ,,La maison au bord de l’eau”.

FELICITAS PER AQUAM

Câteodată, fericirea, răsfățul și bogăția se găsesc toate în același loc: într-o baie fierbinte, terapeutică pentru trup și suflet deopotrivă. Mergând pe firul sinuos al antichității, trecând prin ceremonialurile regale din epoca victoriană și ajungând la echipamentele high-tech care ne simplifică realitățile prezentului, am căutat – și am găsit! – îmbinarea perfectă dintre artă, design și… micile ritualuri de fericire ale zilelor noastre.

POVEȘTILE UNEI IERNI FRANCEZE

De trei ani încoace, sistemul francez de clasificare a hotelurilor de lux și-a adăugat încă o treaptă, în jumătatea superioară a spectrului: pentru hotelurile de cinci stele care oferă condiții excepționale clienților s-a inventat distincția ,,hotel-palat”, echivalentul a șase stele. Pentru că doar opt hoteluri-palat se află în toată Franța, iar două dintre ele sunt așezate în stațiunea Courchevel 1850, te invităm la o incursiune în universul exclusivist în care confortul poate însemna chiar și o cameră de… 35.000 de euro pe noapte.

FOTOGRAFIA LUI PLATON

În fața obiectivului său foto au stat cei mai puternici oameni ai lumii, de la Bill Clinton la Vladimir Putin, dar și revoluționarii din Egipt sau prizonierii politici din Burma. Ține discursuri la Forumul Economic de la Davos, cărțile sale au devenit lucrări de referință și este favoritul absolut al unor publicații precum ,,The New Yorker” și ,,Time”. Britanicul Platon este un fotograf total atipic: își compune cadrele ca un arhitect, vorbește despre drepturile omului ca un veritabil militant și nu crede în ,,corectitudine politică”, doar în sinceritate. În convingeri, fotografii și-n viață.

POVESTEA UNUI SIMBOL PARIZIAN

De ce ,,Lampe Berger” nu s-ar fi putut naște decât în Orașul Luminilor și ce spune povestea succesului său despre lumea în care trăim. Mic tratat despre modul în care se cristalizează o idee îndrăzneață și nemuritoare.

MUZA CARRERA & CARRERA

Inspirată de trecutul glorios și de comorile Imperiului Spaniol din secolele XVI și XVII, noua colecție Carrera y Carrera, ,,Tesoros del Imperio”, lansată oficial în România la sfârșitul lui noiembrie, dezvăluie eleganța celei mai luminoase și grandioase perioade din arta spaniolă.

CRĂCIUNUL ROGER DUBUIS

Timpul a fost întotdeauna cel mai prețios cadou, iar promisiunea oferirii unui răgaz este perfectă pentru atragerea consumatorilor.

ZENITH ULTRALIGHT

Pasionații de orologerie au păreri extrem de polarizate – pe de-o parte sunt cei care susțin sus și tare că un ceas adevărat trebuie să aibă o greutate care să îți aducă întotdeauna aminte că îl porți, iar pe de alta sunt cei care apreciază ceasurile ,,fulg”.

IWC & MICUL PRINȚ, DUPĂ 70 DE ANI

În urmă cu 70 de ani, se năștea cel mai celebru băiețel blond din lume, onorat astăzi de brandul de haute-horlogerie IWC. Micul Prinț apărea în 1943, creația lui Antoine de Saint-Exupery, legendarul scriitor, pilot și aventurier. Big Pilot Watch Perpetual Calendar Edition ,,Le Petit Prince” și Pilot’s Watch Mark XVII Edition ,,Le Petit Prince” reprezintă omagiul IWC, în ediție limitată.

CELE TREI NUANȚE CHAUMET

Orice casă de lux care se respectă și-a ales un simbol floral. Chanel are camelia, Cartier orhideea, iar Dior și Piaget își împart trandafirul.

CALENDARUL PIRELLI, LA 50 DE ANI

O EXPOZIȚIE DE NERATAT: CARTIER STYLE & HISTORY