Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Universitățile din Cluj și-au mutat în online susținerea examenelor de admitere, masterat și doctorat

Universitatea Babeș-Bolyai folosește un supercomputer care permite organizarea de examene cu 1.000 de studenți simultan. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a decis să țină online examenele, inclusiv cele de licență, iar Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a decis ca admiterea să fie exclusiv on-line, în baza dosarelor candidaților, informează RFI România.
1. Cluj-Napoca

Universitățile clujene și-au suspendat cursurile din amfiteatre din luna martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Prima universitate care a decis acest lucru a fost cea de Medicină și Farmacie. Cursurile au fost mutate în on-line, iar acum vor fi mutate și examenele. Cea mai mare facultate din România este cea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Această facultate va utiliza un supercomputer, a spus decanul Răzvan Mustață pentru RFI România.

„În urmă cu câțiva ani buni, 4-5 ani de zile, am investit la nivelul universității, printr-un proiect cu finanțare europeană, în achiziția unui super-computer care este desinat activității didactice și de cercetare, cu precădere activității de cercetare, dar puteam să folosim toată resursa hard pe care o are acest super-computer astfel încât să putem desfășura examene cu peste 1000 de studenți simultan și să nu se blocheze platforma sau să nu avem probleme de natură tehnică”, a declarat decanul FSEGA din cadrul UBB Cluj, Răzvan Mustață.

De asemenea, universitățile au mutat în online și admiterea. În acest an, în mod excepțional,

„Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a renunțat la examenele scrise, astfel că admiterea va avea loc doar în baza dosarelor candidaților”, a spus rectorul Cornel Cătoi.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, există posibilitatea ca examenele să fie organizate integral online, indiferent că este vorba de sesiunea din semestrul II, de licență, masterat, doctorat sau admitere.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii