FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult de jumătate din tinerii și părinții cu copii cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani aleg universitățile în funcție de potențialul de angajabilitate pe care Universitatea îl poate oferi, de calitatea cadrelor didactice dar și de existența burselor și intershipurilor în străinătate, reiese în urma unui studiu realizat de Universitatea Româno-Americană.

„Brandul unei instituții de învățământ superior contează din ce în ce mai mult, în special pentru că oferă scurtături decizionale pentru viitorul student”, spune Dan Petre Phd – Partner, Business Developer D&D Research.

Dintre participanții la studiu 45% consider că este important ca Universitatea pe care o vor urma să fie puternic recomandată, iar 42% își doresc o universitate de prestigiu.

„În ceea ce privește eficiența unei Universități, cel mai important criteriu este capacitatea sa directă de a permite absolventului său să se angajeze cât mai rapid”, a adăugat Dan Petre.

Dacă vorbim despre decizia finală în momentul în care este aleasă o universitate, Dan Petre spune că în proporție de 95,4% este decizia viitorului student, iar 4,6% decizia părinților.

Studiul a fost realizat în luna mai 2015 şi este reprezentativ la nivel naţional pentru oraşe cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologică a fost efectuată telefonic pe 673 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) şi părinţi cu copii între 16-23 ani (50%).