FacebookTwitterLinkedIn

Universitatea Oxford a început să testeze noul vaccin anti-Covid pe oameni, în Brazilia, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, informează Agerpres.

Testarea cu noul vaccin dezvoltat de experții de la Oxford va fi efectuată pe 2.000 de angajați sănătoși din domeniul medical, din orașul Sao Paulo şi pe 1.000 de alți cetățeni din Rio de Janeiro.

În Brazilia, Covid-19 a făcut 51.000 de victime, iar numărul total de infectări se ridică la 1,1 milioane de persoane, depășind cifrele înregistrate de SUA.

Anvisa, autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, a aprobat la începutul lunii iunie studiile clinice pentru acest vaccin (denumit ChAdOxl nCoV-19, cunoscut şi sub denumirea de „AZD1222”)produs de compania farmaceutică AstraZeneca.

Oamenii de știință cred în eficiența vaccinului și se așteaptă să fie lansat pe piaţă până la sfârşitul anului 2020. Autorii unui studiu dezvoltat pe porci au arătat marți că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University şi AstraZeneca produc mai mulţi anticorpi decât o doză unică. Astfel, se obține o reacție imunitară mai puternică în comparaţie cu administrarea unei singure doze.