Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Uniunea Europeană va folosi un fond de 2,4 miliarde de euro pentru a-și asigura accesul la vaccinurile Covid-19 în curs de dezvoltare

Uniunea Europeană se pregătește să utilizeze un fond de urgență de 2,4 miliarde de euro pentru a achiziționa în avans vaccinuri Covid-19 în curs de dezvoltare, au declarat oficialii UE pentru Reuters.
 aboneaza-te
Europa, steag

Această decizie a fost discutată, miercuri, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE, după ce Germania, Franța, Italia și Olanda au spus că accelerează negocierile cu companiile farmaceutice pentru a-și asigura accesul la vaccinurile în curs de dezvoltare.

Fondul UE pentru zile negre, cunoscut sub numele de Instrumentul de Asistență pentru Situații de Urgență, va fi utilizat, de asemenea, pentru a crește capacitatea de producție a vaccinurilor în Europa și pentru a oferi asigurări companiilor farmaceutice. UE a urmat modelul SUA care și-au asigurat accesul la aproape o treime din primele doze de vaccin Covid-19 aflate în curs de dezvoltare de către compania AstraZeneca.

UE este îngrijorată că, în cazul în care va apărea un vaccin împotriva noului coronavirus, nu vor fi disponibile suficiente doze pentru a vaccina rapid întreaga populație de aproape 450 de milioane de locuitori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii